Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι υψηλόβαθμοι του Δημοσίου στο στόχαστρο για περιορισμό του μισθολογικού κόστους

14 Απριλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

“Μαχαίρι” στις 26.000 οργανικές θέσεις του Δημοσίου, οι οποίες καλύπτονται από γενικούς διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες θα βάλει ως το τέλος του χρόνου το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων από τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους.
Σύμφωνα με στοιχεία στις δημόσιες υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου υπηρετούν 200 γενικοί διευθυντές, 3.600 διευθυντές, 16.500 προϊστάμενοι τμημάτων και αυτοτελών γραφείων και 1.000 προϊστάμενοι ειδικών υπηρεσιών.
Ο συνολικός αριθμός μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη στους ΟΤΑ ξεπερνά τις 25.000 και με την εφαρμογή των μέτρων η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προσδοκά μείωση 20% έως 30%. Μάλιστα οι επιτελικές θέσεις θα καλύπτονται πλέον μετά από γραπτό διαγωνισμό και προφορική εξέταση μέσω ΑΣΕΠ.
Για τον περαιτέρω περιορισμό του μισθολογικού κόστους εξετάστηκε ακόμα και η παροχή δυνατότητας σε υπαλλήλους να εγκαταλείπουν για ένα χρονικό διάστημα τη θέση τους και να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας τη δυνατότητα να επανέλθουν. Επίσης εργαζόμενες μητέρες θα μπορούν να εργάζονται τρεις ημέρες την εβδομάδα αποδεχόμενες όμως ανάλογη μείωση των αποδοχών τους.

Μegatv.com

This entry was posted on Πέμπτη, 14 Απριλίου, 2011 at 12:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply