Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Μαλλιά-κουβάρια” στο ΥΕΘΑ για το κλείσιμο στρατοπέδων, λόγω Πετσάλνικου – Δείτε ποια κλείνουν

13 Απριλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Επί 18 μήνες στο ΥΕΘΑ, συζητούσαν για το ποια στρατόπεδα θα έπρεπε να κλείσουν! Τουλάχιστον είχαν συμφωνήσει στο κλείσιμο. Κι όταν αποφάσισαν και έγραψαν τη λίστα, πήραν αμέσως …γομολάστιχα κι άρχισαν να σβήνουν! Η αιτία προφανής: γκρίνια από τους “συναδέλφους βουλευτές” που μεταφέρουν τη γκρίνια των τοπικών συμφερόντων που ως γνωστόν ψηφίζουν. Κι αν η ηγεσία του ΥΕΘΑ αντιστάθηκε για κάποια 24ωρα στις πιέσεις, αρκούσε το αίτημα του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου για να ξανανοίξει πριν κλείσει καλά, καλά ένα στρατόπεδο-κέντρο νεοσυλλέκτων, το Άργος Ορεστικό!
Ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να “γκρίνιαξε” στον υπουργό Άμυνας για το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό και ο κ.Βενιζέλος φέρεται να δέχτηκε το αίτημα και ζήτησε από το ΓΕΣ να το εξαιρέσει.
Αυτό όμως δεν αρέσει καθόλου στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν συναινούσε! Και είχε ισχυρή επιχειρηματολογία. Δεν μπορεί ο ίδιος να κλείνει το στρατόπεδο της εκλογικής του περιφέρειας ,το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στη Κόρινθο και να μένει ανοιχτό το Άργος Ορεστικό! Ο Μπεγλίτης θεωρεί ότι αν αρχίσουν οι “εκπτώσεις” , τότε οι αντιδράσεις και οι πιέσεις θα συνεχιστούν και το εγχείρημα για κλείσιμο στρατοπέδων σε ποσοστό 30% θα καταλήξει σε φαρσοκομωδία!
Μην ξεχνάμε ότι και ο υπεύθυνος της ΝΔ για θέματα Άμυνας Μαργαρίτης Τζήμας, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, έχοντας καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή!
Αν οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να συνεννοηθούν στο αυτονόητο αυτό ζήτημα ,αν δεν μπορούν να κάνουν περικοπές που ακόμη και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί ζητούν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια, τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες για πιο δύσκολα θέματα;
Σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν πρόκειται να κλείσουν :
•Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Αργος Ορεστικό, •Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα
•Υγειονομικού στην Άρτα
• Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι
•625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα
•Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας
•557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη.
•6ο Σύνταγμα Πεζικού Κόρινθος.

onalert.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2011 at 12:31 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply