Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Απριλίου 2011 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής με εκπληκτική επιτυχία ημερίδα με θέμα: «Πολυδύναμες καλλιέργειες, η περίπτωση του Ιπποφαούς». Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πολυδύναμων Φυτών Δυτικής Μακεδονίας. Ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα (Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη) προσήλθαν με σκοπό να ενημερωθούν για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια αλλά και για τις δράσεις του Συνεταιρισμού. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής δεν στάθηκε αρκετή για να φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Διευθύντριας του Μουσείου, κ. Καραμήτρου Γεωργίας αλλά και ολόκληρου του προσωπικού του Μουσείου. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού πάνω από 1.000 άτομα παρευρέθησαν για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της εκδήλωσης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι διοργανωτές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσουν όσους περισσότερους μπορούσαν τοποθετώντας μία μεγάλη τηλεόραση στην είσοδο του Μουσείου ώστε όλοι, όσοι δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα εκδηλώσεων να παρακολουθήσουν, έστω και με αυτό τον τρόπο, τις άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις της ημερίδας η οποία κρίθηκε επιτυχής όχι μόνο για την προσέλευση του κόσμου αλλά και για την όλη οργάνωση.

Η επιτυχία αυτή γεμίζει με αισιοδοξία τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού αλλά και με ευθύνη για τα επόμενα βήματα τα οποία θα σχεδιαστούν με προσοχή ώστε να αποτελέσουν τη βάση για μία επιτυχημένη αναπτυξιακή πρωτοβουλία στον πρωτογενή τομέα.

Για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων καλλιεργητών κυκλοφορεί το βιβλίο με τίτλο «Η καλλιέργεια του Ιπποφαούς» του καθηγητή Γεωπονίας στο Α.Π.Θ. κ. Δαουτόπουλου Γιώργου στο οποίο περιγράφονται όλα εκείνα τα χρήσιμα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για την καλλιέργεια του φυτού. Το βιβλίο διατίθεται από το Αγροτικό Συνεταιρισμό και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να προμηθευτεί το βιβλίο μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2461026622.

Συντελεστές της επιτυχίας αυτής ήταν μεταξύ άλλων τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Συνεταιρισμού τα οποία κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Όπως επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον τηλεοπτικό σταθμό WEST CHANNEL το οποίο μέσω της δημοσιογράφου Βάσως Ανουλίδου στάθηκε δίπλα στο Συνεταιρισμό από την ίδρυσή του μέχρι και την πραγματοποίηση της εν’ λόγω ημερίδας.

Η διοίκηση του Συνεταιρισμού είναι βέβαια πως η καλλιέργεια του ιπποφαούς αλλά και των άλλων πολυδύναμων καλλιεργειών, εφόσον γίνει με τον τρόπο που πρέπει, θα ωθήσει σε αναπτυξιακή τροχιά ολόκληρη την περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού

Βίκας Κωνσταντίνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.