Αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Γερμανικού περιοδικού

Προδημοσίευση του ρεπορτάζ του Spiegel στο Spiegel – Online με τίτλο «Η πρώτη ύλη των παραχαρακτών κερμάτων ευρώ συχνά προέρχεται από τη νότια Ευρώπη», αναφέρει ότι:
«Η πρώτη ύλη για τα κίβδηλα κέρματα ευρώ, που ανταλλάχθηκαν στην Bundesbank έναντι εκατομμυρίων γνησίων ευρώ, πιθανόν προέρχεται από χώρες της νότιας Ευρώπης. Αυτή την υποψία έχουν και διερευνούν οι Αρχές, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα εξάρθρωσαν σπείρα παραχαρακτών στην περιοχή της Φραγκφούρτης στο Μάιν.
Κατά την έφοδο της αστυνομίας κατασχέθηκαν περίπου τρεις τόννοι συστατικών κερμάτων, τα οποία πολύ συχνά προέρχονται από χώρες σαν την Ιταλία ή την Ελλάδα. Η εισαγγελία της Φραγκφούρτης πιστεύει ότι πρόκειται για υπολείμματα ‘κοπιαρισμένων’ κερμάτων, τα οποία μετά από ανεπαρκή ανακύκλωση σε διεθνείς αγορές πρώτων υλών πωλήθηκαν και επανασυντέθηκαν από τους παραχαράκτες εν μέρει στην Κίνα.
Τουλάχιστον τρεις άνδρες και μία γυναίκα αεροσυνοδοί στη συνέχεια φέρονται να μετέφεραν παράνομα τα κέρματα σε δόσεις αξίας μέχρι και 10.000 ευρώ και να τα αντάλλαξαν στην Bundesbank. Εν τω μεταξύ, οι παραχαράκτες φαίνεται ότι είχαν αρχίσει να παράγουν κίβδηλα ευρώ στη Γερμανία, αφού στην έφοδο που πραγματοποίησαν οι διωκτικές Αρχές την περασμένη Τετάρτη ανακάλυψαν μηχάνημα επανασύνδεσης του μεταλλικού πυρήνα του κέρματος με το εξωτερικό περίβλημα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.