Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Spiegel: Υποψίες σε Ελλάδα και Ιταλία για την πρώτη ύλη των κίβδηλων ευρώ

4 Απριλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Γερμανικού περιοδικού

Προδημοσίευση του ρεπορτάζ του Spiegel στο Spiegel – Online με τίτλο «Η πρώτη ύλη των παραχαρακτών κερμάτων ευρώ συχνά προέρχεται από τη νότια Ευρώπη», αναφέρει ότι:
«Η πρώτη ύλη για τα κίβδηλα κέρματα ευρώ, που ανταλλάχθηκαν στην Bundesbank έναντι εκατομμυρίων γνησίων ευρώ, πιθανόν προέρχεται από χώρες της νότιας Ευρώπης. Αυτή την υποψία έχουν και διερευνούν οι Αρχές, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα εξάρθρωσαν σπείρα παραχαρακτών στην περιοχή της Φραγκφούρτης στο Μάιν.
Κατά την έφοδο της αστυνομίας κατασχέθηκαν περίπου τρεις τόννοι συστατικών κερμάτων, τα οποία πολύ συχνά προέρχονται από χώρες σαν την Ιταλία ή την Ελλάδα. Η εισαγγελία της Φραγκφούρτης πιστεύει ότι πρόκειται για υπολείμματα ‘κοπιαρισμένων’ κερμάτων, τα οποία μετά από ανεπαρκή ανακύκλωση σε διεθνείς αγορές πρώτων υλών πωλήθηκαν και επανασυντέθηκαν από τους παραχαράκτες εν μέρει στην Κίνα.
Τουλάχιστον τρεις άνδρες και μία γυναίκα αεροσυνοδοί στη συνέχεια φέρονται να μετέφεραν παράνομα τα κέρματα σε δόσεις αξίας μέχρι και 10.000 ευρώ και να τα αντάλλαξαν στην Bundesbank. Εν τω μεταξύ, οι παραχαράκτες φαίνεται ότι είχαν αρχίσει να παράγουν κίβδηλα ευρώ στη Γερμανία, αφού στην έφοδο που πραγματοποίησαν οι διωκτικές Αρχές την περασμένη Τετάρτη ανακάλυψαν μηχάνημα επανασύνδεσης του μεταλλικού πυρήνα του κέρματος με το εξωτερικό περίβλημα»

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2011 at 15:16 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply