Χαμηλά είναι τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων στη δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν συνολικό ποσοστό 42,5% ενώ στην περασμένη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τον Δεκέμβριο το ποσοστό ήταν 49,9%. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 22,7%, η Νέα Δημοκρατία 19,8%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2,2%.
Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων δεν θεωρεί πως οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι κατάλληλοι για πρωθυπουργοί και το 43,8% επιλέγει την απάντηση “κανένας” στη σχετική ερώτηση.

Ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί με ποσοστό 22,9%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 17,1%.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και απευθυνόμενος στους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τόνισε: “Έχουμε να κάνουμε πλέον με ένα νεκρό διπολισμό. Παρά την υποκριτική ένταση δεν καταφέρατε να πείσετε κανέναν. Γιατί πλέον ο κόσμος έχει καταλάβει. Σας έχει καταλάβει κι τα ποσοστά που σας δίνει στις δημοσκοπήσεις δεν φτάνουν ούτε το ΦΠΑ. Είστε κάτω από το 23%”.
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι έντονα προβληματισμένοι καθώς οι “πράσινοι” βουλευτές εξακολουθούν να παραπονούνται για τη συμπεριφορά υπουργών, οι οποίοι – όπως λένε οι βουλευτές – απαξιούν να ακούσουν της απόψεις τους.
Προβληματισμό στο μέγαρο Μαξίμου προκαλούν και οι πολλές διαφορετικές φωνές στο κόμμα για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να συναντηθεί με ομάδες υπουργών πριν την 15η Απριλίου, που θα παρουσιαστούν τα μέτρα της περιόδου 2012 – 2015, με σκοπό να απορροφήσει τους κραδασμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Χθες το πρωί προκλήθηκε ένταση έξω από το επιμελητήριο του Ηρακλείου Κρήτης, όταν δεν επετράπη η είσοδος σε μέλη του εργατικού κέντρου της πόλης, που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν στη Λούκα Κατσέλη για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην περιοχή.

Τελικά συνεργάτες της υπουργού Εργασίας παρενέβησαν και έτσι οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στην αίθουσα και φώναξαν συνθήματα κατά της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Τα σενάρια περί ανασχηματισμού έχουν φουντώσει εκ νέου, όμως ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει προς το παρόν σχέδια αναδιάταξης του κυβερνητικού σχήματος.
Πάντως ορισμένοι βουλευτές και στελέχη του κινήματος επιμένουν στην αναγκαιότητα ανασχηματισμού με στόχο τη βελτίωση του παραγόμενου έργου από την κυβέρνηση.
Μεταξύ αυτών ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος είπε πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε βρει έναν οργανωτικό γραμματέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.