Τι λέει ο Νίκος Ζαπατίνας για την ταινία..
Η ελληνική κωμωδία «Μια φορά και ένα μωρό» σκηνοθεσίας  Νίκου Ζαπατίνα και με τους ηθοποιούς Άννα Παναγιωτοπούλου , Σάκη Μπουλά, Τζόις Ευείδη, Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Στεφόπουλο, Πέτρο Φιλιππίδη, Ταξιάρχη Χάνο, Μαρία Κορινθίου, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Αγγελική Παυλοπούλου, Θωμαίς Ανδρούτσου, Γιώργο Σουξέ, Γιάννη  Δρακόπουλο διάρκειας  86 λεπτών, θα προβάλλεται στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Γρεβενών από την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 μέχρι την Κυριακή 3 Απριλίου 2011.

Λίγα λόγια για την ταινία:
O Νώντας, ένας 50άρης, άνθρωπος της νύχτας-κοινώς “λαμόγιο”, σταματά με το αυτοκίνητό του κάπου στο πουθενά, για να κάνει την ανάγκη του. “Άνθρωπος από κάτω!”… ακούγεται μια φωνή και κάπως έτσι γνωρίζει τον Αλκιβιάδη, ένα συμπαθή νοικοκύρη που χρωστάει παντού, που τον απατά η γυναίκα του, που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά και για όλους αυτούς τους λόγους έχει δεθεί στις γραμμές του τρένου για να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο Νώντας, που ταξιδεύει με σκοπό να βρει τη μητέρα της Περσεφόνης, του μωρού που του έχει “φορτώσει” κάποια από τις πρώην του, θα ελευθερώσει τον Αλκιβιάδη και θα τον πάρει μαζί του – θέλει δε θέλει. Έτσι, κάπου μεταξύ σέξι εσωρούχων, πρώην ερωμένων, άπιστης συζύγου και ένοχου κουμπάρου, συμβαίνουν μπερδέματα, ανατροπές αλλά και εξελίξεις που φέρνουν τα πάνω κάτω.

Οι προβολές  έχουν ως εξής:

Πέμπτη           31/3/2011 – ώρα 19:00  και   21:30

Παρασκευή    1/4/2011 – ώρα 19:00  και   21:30

Σάββατο         2/4/2011– ώρα 19:00  και   21:30

Κυριακή          3/4/2011–  ώρα 19:00  και   21:30

Ο Νίκος Ζαπατίνας για την ταινία

Για το θέμα της ταινίας:
Το «Μια Φορά και Ένα… Μωρό» έχει προσεγγίσει αρκετά το θέμα της οικονομικής κρίσης και γενικά την κρίση που υπάρχει στον τόπο μας, αλλά και την αγάπη σε μια καινούργια ζωή, όπως είναι το μωρό. Μια νέα ζωή μπορεί να μας δώσει την αισιοδοξία και την δύναμη για να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Η ταινία συνδυάζει το τραγικό, το δραματικό και το κωμικό στοιχείο… υπάρχει μια ισορροπία. Μην ξεχνούμε πως η ιστορία ξεκινάει με κάτι τραγικό, με την απόπειρα αυτοκτονίας ενός από τους δυο βασικούς μας ήρωες.

Για τους δυο πρωταγωνιστές της ταινίας:
Οι δυο βασικοί χαρακτήρες της ταινίας είναι τελείως διαφορετικοί. Ο Αλκιβιάδης (Πέτρος Φιλιππίδης) είναι ένας βιοπαλαιστής, καταπιεσμένος κατατρεγμένος από την εφορία, έχει προβλήματα με την γυναίκα του. Από την άλλη, ο Νώντας (Σάκης Μπουλάς) είναι ένας άνθρωπος της νύχτας. Αυτοί οι δυο άνθρωποι συναντιούνται τελείως τυχαία. Είναι δυο ετερόκλητα άτομα που σμίγουν, γίνονται φίλοι και μετά από λίγο ακολουθούν κοινή πορεία. Καταλύτης αυτής της παρέας είναι ένα μωρό, μια καινούργια ζωή, που κατά μια έννοια σηματοδοτεί και μια καινούργια ζωή και για τους δυο ήρωες. Τόσο ο Πέτρος Φιλιππίδης, όσο και ο Σάκης Μπουλάς κάνουν κάτι αρκετά διαφορετικό, από όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα στην επιτυχημένη καριέρα τους.

Για την Περσεφόνη:
Είχαμε την τύχη να έχουμε ένα μωρό φοβερά εκφραστικό. Η μικρή Αγγελικούλα, όχι μόνο δεν μας δυσκόλεψε, αλλά μας ανέβαζε το ηθικό. Ερχόταν και γελάγαμε όλοι, παίζαμε μαζί της σαν παιδιά. Πήρα από εκείνη πολλές εκφράσεις και μάλιστα τις στιγμές που τις θέλαμε.

Για την Μαρκέλλα Γιαννάτου και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές:
Βασικό ρόλο στην ταινία έχει και η Μαρκέλλα Γιαννάτου, η πρωταγωνίστρια… όμορφο κορίτσι, εκφραστική, ταίριαζε απόλυτα στο ρόλο της Δήμητρας. Πολύ σημαντικοί, όμως, ήταν και οι δεύτεροι ρόλοι, όπως η Τζόις Ευείδη, η οποία υποδύεται την γυναίκα του Αλκιβιάδη (Πέτρου Φιλιππίδη) και ο Ταξιάρχης Χάνος, ο κουμπάρος.

Για τα γυρίσματα:
Δεν δυσκολευτήκαμε σχεδόν καθόλου στο ρεπεράζ. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με φοβερή ποικιλία τοπίων. Ψάξαμε πάρα πολύ, όλη η ομάδα και προσανατολιστήκαμε προς την Πελοπόννησο, επειδή υπήρχε μια σχετική ευκολία όσον αφορά τις γραμμές των τρένων και τους σταθμούς που αποτελούν βασικό κομμάτι στην ιστορία μας. Είναι εκπληκτικά γραφικές όλες οι διαδρομές της Πελοποννήσου. Κρίμα που ορισμένα από αυτά τα δρομολόγια δεν υπάρχουν πια.
Μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που έχω από τα γυρίσματα είναι η Ανδρίτσα, όπου και γυρίσαμε την αρχή της ταινίας, το σημείο όπου ο Πέτρος είναι δεμένος στις γραμμές.
Γυρίσματα κάναμε, επίσης και στην Αττική, σε σημεία τα οποία δένουν σαν τοπίο με την Πελοπόννησο, όπως για παράδειγμα τα Δερβενοχώρια. Εκεί είχα γυρίσει πριν πολλά χρόνια και το «Ένας κι Ένας». Ήξερα καλά την περιοχή, υπήρχαν πολλά μέρη που δεν είχα εκμεταλλευτεί τότε. Ήταν ευκαιρία να τα εκμεταλλευτούμε για το «Μια Φορά και Ένα… Μωρό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.