Μέσι, Κρ. Ρονάλντο και Ρούνεϊ πρώτοι στη λίστα των πολυεκατομμυριούχων

Στο γήπεδο οι μονομαχίες τους αναμένονται τον ερχόμενο μήνα. Στις… τραπεζικές καταθέσεις των μελών τους πάντως, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζουν ισόπαλες, καθώς η μία έχει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή και η άλλη τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του γαλλικού περιοδικού «France Football» για τα έσοδα των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.
Τον ερχόμενο μήνα θα χορτάσουν οι ποδοσφαιρόφιλοι αναμετρήσεις μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, οι οποίες εκτός από το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ισπανίας είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπες και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αν περάσουν τα εμπόδια των Σαχτάρ Ντόνετσκ (η Μπαρτσελόνα) και Τότεναμ (η Ρεάλ Μαδρίτης).
Οι δύο ισπανικές ομάδες έχουν τους βραβευμένους ως κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη της τελευταίας τριετίας, τους Λιονέλ Μέσι (2009, 2010) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2008), τους οποίους παρομοίασε ισπανικό περιοδικό με τους θρυλικούς Λαντισλάο Κουμπάλα και Αλφρέδο ντι Στέφανο, οι οποίοι πρωταγωνιστούσαν τη δεκαετία του ’50.
Ο αργεντινός σούπερ σταρ των Μπλαουγκράνα που πήρε τον τίτλο του κορυφαίου για το 2009 και το 2010 είναι και ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα ετήσια έσοδα, τα οποία φτάνουν τα 31 εκατ. ευρώ! Από αυτό το ποσό τα 10 εκατ. ευρώ είναι από το συμβόλαιό του με την Μπάρτσα, 1 εκατ. ευρώ από πριμ επίτευξης στόχων και 20 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, συμβόλαια με σπόνσορες, προώθηση προϊόντων, εκδόσεις βιλβίων και DVD.

Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο πορτογάλος αστέρας της Βασίλισσας με 27,5 εκατ. ευρώ, τουτέστιν 3,5 εκατ. ευρώ λιγότερα ετήσια έσοδα από τον Μέσι. Το συμβόλαιο του Κριστιάνο Ρονάλντο του αποφέρει 13 εκατ. ευρώ, ενώ έχει και 500.000 ευρώ ως πριμ από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα υπόλοιπα 14 εκατ. ευρώ προέρχονται από διαφημιστικά συμβόλαια και τις επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων της φίρμας του CR7, CR9.
Στην τρίτη θέση φιγουράρει ο άγγλος στράικερ Γουέιν Ρούνεϊ με 20,7 εκατ. ευρώ εισπράξεις από το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (13,2 εκατ. ευρώ και 0,5 εκατ. ευρώ πριμ) και χορηγίες (7 εκατ. ευρώ).
Ο επί σειρά ετών πιο καλοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου, ο Αγγλος Ντέιβιντ Μπέκαμ, έχει υποχωρήσει αρκετά στην κατάταξη, καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 19 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μολονότι δεν βρίσκεται πια στην πρώτη γραμμή της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας εξακολουθεί να υπογράφει τεράστια διαφημιστικά συμβόλαια που του αποφέρουν 14,5 εκατ. ευρώ (από τους Λος Αντζελες Γκάλαξι λαμβάνει 4,5 εκατ. ευρώ από συμβόλαια και πριμ).
Μια θέση πάνω από τον άγγλο σούπερ σταρ _ και κατά πολλούς… πρώην πλέον ποδοσφαιριστή _ είναι ο Βραζιλιάνος Κακά που εισπράττει 10,3 εκατ. ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης και 9 εκατ. ευρώ από διαφημιστικά συμβόλαια και κτηματομεσιτικές και χρηματιστηριακές δραστηριότητες.

Η 11άδα των πιο καλοπληρωμένων
Ονομα (ομάδα) εκατ. ευρώ

1. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα ) 31
2. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 27,5
3. Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουν.) 20,7
4. Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης) 19,3
5. Ντέιβιντ Μπέκαμ (Λος Αντζελες Γκάλαξι) 19
6. Ροναλντίνιο (Φλαμένγκο) 18,3
7. Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι) 15,4
8. Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι) 14,2
9. Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι) 14
10. Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι) 13,8
11. Τιερί Ανρί (Ρεντ Μπουλ Νέας Υόρκης) 13,6

Πρώτος στους προπονητές ο Μουρίνιο
Στους προπονητές την πρωτιά έχει ο Πορτογάλος κ. Ζοσέ Μουρίνο της Ρεάλ Μαδρίτης με 13,5 εκ. ευρώ, ενώ τον ακολουθεί ο Ισπανός κ. Πεπ Γκουαρντιόλα της Μπαρτσελόνα με 10,5 εκ. ευρώ και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο… άνεργος Ισπανός κ. Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος απολύθηκε από τη Λίβερπουλ και από την Ιντερ στο 2010 και από τις αποζημιώσεις ανέβασε το εισόδημά του στα 10,2 εκατ. ευρώ!
Την πεντάδα συμπληρώνουν ο ιταλός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας κ. Φάμπιο Καπέλομε 8,5 εκατ. ευρώ, και ο σκωτσέζος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον με 6,9 εκατ. ευρώ.
Όπως και οι ποδοσφαιριστές, έτσι και οι πλέον διάσημοι προπονητές εκμεταλλεύονται τη φήμη τους για να πολλαπλασιάσουν τα έσοδά τους από διαφημίσεις και συμβόλαια με ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα. Ο κ. Μουρίνιο λαμβάνει 10 εκατ. ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ τα υπόλοιπα έσοδα προκύπτουν από διαφημίσεις με τραπεζικό οργανισμό και συμβόλαιο με τηλεοπτικό δίκτυο.
Αντίστοιχα ο κ. Γκουαρντιόλα λαμβάνει 7,5 εκατ. ευρώ από την Μπαρτσελόνα και τα υπόλοια 3 εκατ. προέρχονται από διαφημίσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.