Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης, κλειστά ήταν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου, διότι αντιδρούν στο κλείσιμο των τριών σχολείων της πόλης. Στην συνέχεια οι κάτοικοι κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Γραφείο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

«Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση κάποια μικρολάθη  που έκανε σ’ αυτό τον σχεδιασμό θα τα διορθώσει», δήλωσε ο Δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος μιλώντας στον Star-fm 933 και σε ερώτησή μας για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει,  απάντησε πως πιστεύει ότι  θα τα πάρει πίσω και δεν συζητά για θεωρητικά ενδεχόμενα.

Λιγότερο αισιόδοξος ακούστηκε στον σταθμό μας ο Παπα – Θύμιος, ο ιερέας των Αμυγδαλιών που μίλησε για τις κινητοποιήσεις* που γίνονται από την επιτροπή αγώνα αλλά και από τους κατοίκους του χωριού του για να μην κλείσουν τα σχολεία στα Γρεβενά.

«Η εκκλησία βοήθησε όλα τα σχολεία και έχει λόγο στην εκπαίδευση. Να θυμίσω πως ο Κοσμάς  Αιτωλός δημιούργησε 200 και πλέον σχολεία και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς της Τουρκοκρατίας. Οι Τούρκοι τα άφησαν να λειτουργήσουν ενώ αυτοί  (υπονοώντας την Κυβέρνηση),  θέλουν να τα κλείσουν. …Όλοι οι κάτοικοι είμαστε σαν μια γροθιά και θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθούμε» είπε ο πάτερ και κατέληξε λέγοντας: «Ο θεός να βάλει το χέρι του».

*Διαβάστε για τις επόμενες κινήσεις των κατοίκων των Αμυγδαλιών. Πατήστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.