Ο Πολιτιστικός σύλλογος Αμυγδαλιών ενημερώνει:

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρά την κακοκαιρία και την κακή οργάνωση, το προειδοποιητικό κλείσιμο μίας ώρας του κόμβου της Μυρσίνας της Εγνατίας οδού τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 2.00μ.μ. από την επιτροπή Αγώνα του Δήμου. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε είναι η πρωτοφανής, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, συμμετοχή των Αμυγδαλιωτών στην κινητοποίηση. Με τη μαζική τους μαζική τους παρουσία, αλλά και με τις δηλώσεις τους, προκύπτει ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του Δημοτικού τους Σχολείου. Ανανέωσαν το ραντεβού των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων που αποφάσισαν στη λαϊκή τους συνέλευση για τις επόμενες όπου πρόκειται:

1. Την Τετάρτη 23 Μαρτίου να γίνει προειδοποιητική κατάληψη μιας ημέρας των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών.

2. Να συμμετέχουν οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους και όλους τους κατοίκους στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Γρεβενά, με το πανό «όχι στο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών», ο σημαιοφόρος θα κρατά την Ελληνική σημαία και δύο μαύρες σημαίες οι παραστάτες. Αν δεν μας επιτραπεί η παρέλαση τότε θα σταθούμε απέναντι από το χώρο των επισήμων για να εκφράσουμε έτσι τη διαμαρτυρία μας.

3. Να μετατρέψουν σε διαρκείας όλες τις προειδοποιητικές μορφές κινητοποίησης που έχουν προχωρήσει ως τώρα.

4. Ζητούν από τον κ. Δήμαρχο να κλείσει άμεσα ραντεβού με το Υπουργείο Παιδείας, αντιπροσωπεία να μεταβεί στην Αθήνα για να απαιτήσει να συνεχίσει τη λειτουργία του ως 2/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. Αν ο κ. Δήμαρχος δεν ικανοποιήσει το αίτημά μας τότε να ζητηθεί το ίδιο από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ή από τον κ. Βουλευτή.

Δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο επόμενος Αγιασμός το Σεπτέμβριο του 2011 θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το συντομότερο το αίτημά μας για να συνεχίσει τη λειτουργία του ως 2/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. Κι αυτό γιατί το Σχολείο μας είναι το μεγαλύτερο Σχολείο του Δήμου, στο μεγαλύτερο χωριό του Δήμου, με το μεγαλύτερο υψόμετρο (στα 1000 μέτρα περίπου), την μεγαλύτερη επικινδυνότητα κατά τη μεταφορά, τη μεγαλύτερη απόσταση (πολύ πάνω από μισή ώρα το καλοκαίρι και μπορεί πάνω από μια βδομάδα το χειμώνα), το πιο ιστορικό σχολείο με τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ιστορία από το 1870, το πρώτο μονοτάξιο δημοτικό σχολείο άρχισε να λειτουργεί ως ιδιωτικό από το 1870 ή το 1735, με την ανοχή των Τούρκων κατακτητών), είναι το μοναδικό Οικολογικό Σχολείο της Δυτικής Μακεδονίας και το μοναδικό που διατηρεί ενημερωμένη ιστοσελίδα στην Π.Ε. Γρεβενών http://dim-amygd.gre.sch.gr, η οποία μάλιστα αναδείχτηκε σε τρεις διαγωνισμούς στις πρώτες 20 θέσεις ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, φέτος με την Περιβαλλοντική του Δραστηριότητα με τίτλο «αειφόρο σχολείο» συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό «αειφόρων σχολείων» και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας U4energy, έχει προοπτική γιατί στο Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό του χωριού φοιτούν 12 παιδιά, διαθέτει άρτια κτιριακή υποδομή, πλούσιο σύγχρονο εξοπλισμό και πλήρη υλικοτεχνική υποδομή (φέτος ολοκληρώθηκε και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που κόστισε περίπου 40.000ευρώ).

Επίσης δηλώνουν κατηγορηματικά ότι αν παρ’ όλα αυτά κλείσει το Σχολείο τους, τότε είναι αποφασισμένοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους όλοι Πρόεδροι και οι Σύμβουλοι των φορέων των Αμυγδαλεών (Κοινότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος, Αγροτικός Συνεταιρισμός και Αθλητικός Σύλλογος), να μην προσκαλέσουν κανέναν εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης ή της Κυβέρνησης στο χωριό τους και να μην παραβρεθούν σε καμία επίσκεψη εκλεγμένων ή υποψηφίων όλων των συνδυασμών, όλων των κομμάτων σε Τοπικές, Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές.

Καλούν το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά τους και να εξαιρέσει από την τελική απόφασή του τη συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών. (Για τους ίδιους λόγους που έχουν εξαιρεθεί τα σχολεία της Κρανιάς και των Μεγάρων). Επίσης καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους των Γρεβενών να συμμετέχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.