Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε  το μεσημέρι της Τρίτης  16 Μαρτίου  στο Δημαρχείο Γρεβενών,  η Επιτροπή Αγώνα κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων. Σκοπός της συνέντευξης ήταν να γνωστοποιήσουν  στον κόσμο το Πανγρεβενιώτκο Συλλαλητήριο αλλά και την πορεία που θα γίνει αύριο Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 10 το πρωί,. με αφετηρία το ρολόι της πόλης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Διοικητήριο Γρεβενών όπου βρίσκονται οι Διευθύνσεις Α βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των σχολείων στα Γρεβενά.

Στη συνέντευξη τύπου, που συντόνιζε ο αρμόδιος σε θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχος Κώστας Μιχαλογιάννης,  εκτός από τον Δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και αρχηγό της μείζονος Αντιπολίτευσης Τάκη Ζήση και την αρχηγό της ελάσσονος Παναγιώτα Ντάγκα παρέστησαν  πολλοί γονείς αλλά και εκπρόσωποι φορέων.

«Τα Γρεβενά παλεύουν για να ζήσουν». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης για να δείξει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο των σχολείων, αλλά και να προτρέψει όλο τον κόσμο να πάρει μέρος στο αυριανό Πανγρεβενιώτικο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η επιτροπή αγώνα.

Είμαι δυσαρεστημένος με την απόφαση της Υπουργού Παιδείας να κλείσει τα σχολεία δήλωσε ο Τάκης Ζήσης και προέτρεψε όλο τον κόσμο να βγει έξω και να εκφράσει με τον Πανγρεβενιώτικο Αγώνα την αντίδρασή του.

Τα μαθήματα δεν γίνονται μόνο στο σχολείο αλλά και στους δρόμους με αγώνες είπε η Παναγιώτα Ντάγκα.

Ο Εμπορικός κόσμος των Γρεβενών θα κλείσει για 2 ώρες τα καταστήματά του και θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η επιτροπή αγώνα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Αντιδήμαρχος Χρήστος Παρασκευαΐδης.

“Στο βωμό του μνημονίου η Κυβέρνηση δεν υπολογίζει ούτε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά ούτε και την παιδική ψυχή”  ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών και ειδών εστίασης  Γρηγόρης Τσαπατσάρης. «Όλα τα καταστήματα του σωματείου μας θα είναι κλειστά από τις 10 μέχρι τις 12 που θα διαρκέσει ο Πανγρεβενιώτικος Αγώνας».

“Ως ΕΛΜΕ μιλούσαμε για άνοιγμα νέων σχολείων και όχι για κλείσιμο” ανέφερε ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Κώστας Τζάτζης ο οποίος εξήρε και τη στάση του Διευθυντή  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θωμά Λιάμπα διότι δεν πρότεινε το κλείσιμο κανενός σχολείου.

«Καταδικάζουμε το κλείσιμο των σχολείων στα Γρεβενά»  είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γρηγόρης Λόλας και ζήτησε από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα ακούγοντας την τοπική κοινωνία.

«Η διαρκής υποχρηματοδότηση και οι περικοπές έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και υπάρχει δικαιολογημένα η αντίληψη ότι και η Παιδεία συνθλίβεται από τις επιλογές του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ” είπε ο  Βασίλης Καραμήτρος ως εκπρόσωπος της Ν.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Τα Γρεβενά είναι ο 3ος στη σειρά Νομός της Ελλάδας με τα περισσότερα σχολεία που κλείνουν,  είπε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού  Συλλόγου Αμυγδαλιών και εκπαιδευτικός Αργύρης Καραλιόλιος. “Οι συγχωνεύσεις που έγιναν θυμίζουν δικτατορία αφού δεν ρωτήθηκε η τοπική κοινωνία. Τα παιδιά των Αμυγδαλιών εάν θέλουν να τα πάνε στην Κιβωτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν  μία κλούβα τοων ΜΑΤ για να μετακινηθούν”,  είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

“Συνεχίζουμε τον αγώνα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα”  είπε το μέλος της επιτροπής αγώνα και εκπρόσωπος του σχολείου του Βατολάκκου Σοφία Παναγιωτίδου.

Η επρόσωπος της Κνίδης και μέλος της επιτροπής αγώνα Παρασκευή Γριβοκώστα δήλωσε πως δεν πρέπει να κλείσει το σχολείο της Κνίδης αφού πληρή όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Ο Ευστάθιος Σταμπολίδης από την Κιβωτό κάλεσε όλους στο αυριανό συλλαλητήριο διότι δεν πρέπει να κλείσει το Γυμνάσιο Κιβωτού. Ανέφερε ακόμη πως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα νέα έξοδα που θα προκείψουν, διότι πολλοί είναι αγρότες και δεν το “αντέχει” η τσέπη τους. Ο εκπρόσωπος του Αγίου Γεωργίου Θεόδωρος Γερίκογλου είπε πως “όταν κλείνουν τα σχολεία , κλείνουν τα ίδια τα χωριά

Στο αυριανό συλλαλητήριο συμμετέχουν όλες οι μαθητικές κοινότητες  αλλά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γρεβενών που σε δελτίο τύπου αναφέρει: «Καλούμε την κα Υπουργό Παιδείας να αποσύρει τις προτάσεις της και να προσφύγει στον αναγκαίο διάλογο με την τοπική κοινωνία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.