«Εσείς οι μεγάλοι λέτε πάντα σε εμάς τους μικρούς «Το μέλλον σας ανήκει» και επειδή όντως μας ανήκει ας φροντίσουμε όλοι μαζί να είναι όχι μόνο καλύτερο αλλά και πιο καθαρό», με τα λόγια αυτά κλείνει η επιστολή που παρέδωσαν στο Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη οι μικροί μαθητές της Ε΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 τον Δήμαρχο στο Δημοτικό κατάστημα συνοδευόμενοι από τη Δασκάλα των Αγγλικών και του παρέδωσαν επιστολή με θέμα «Την Ανακύκλωση», θέμα που όπως τόνισαν αποτελούσε κεφάλαιο του μαθήματός τους.
«Θέλουμε να ζητήσουμε κάτι που πιστεύουμε ότι δεν είναι δύσκολο από εσάς να γίνει. Θα θέλαμε να μεριμνήσετε ώστε να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί και πλαστικό στο σχολείο μας όπως και σε όλα τα σχολεία της πόλης. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουμε κα εμείς στην προστασία του περιβάλλοντος που όπως ξέρουμε είναι πολύ σημαντική» τόνισαν μεταξύ άλλων και συνέχισαν καταθέτοντας στον κ. Δήμαρχο τις δικές τους προτάσεις για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

«Μπορείτε σαν δημοτική αρχή να διοργανώσετε μια εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση για την ενημέρωση των πολιτών, όπου όλοι οι μαθητές μπορούν να δραστηριοποιηθούν με το μοίρασμα φυλλαδίων, όπως επίσης να διοργανώσετε μια «Ημέρα Καλής Θελήσεως» όπου μαθητές και εθελοντές να συμμετάσχουν στο μάζεμα των σκουπιδιών από την ύπαιθρο».
«Το μέλλον πραγματικά σας ανήκει και εμείς οι μεγάλοι πρέπει να φροντίσουμε να σας παραδώσουμε ένα μέλλον με καθαρό περιβάλλον» τόνισε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης αφού άκουσε με προσοχή τα παιδιά και αυτό σημαίνει ότι και την ανακύκλωση θα εφαρμόσουμε και ενημερωτικές ημερίδες θα γίνουν για την ενημέρωση των πολιτών.
Η Ανακύκλωση θα ξεκινήσει από τα σχολεία γιατί πιστεύουμε ότι εσείς μπορείτε να παίξετε σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των δικών σας ανθρώπων για την προστασία του περιβάλλοντος, όπου σημαντικό κομμάτι είναι και ανακύκλωση. Ως Δήμος οφείλουμε να δώσουμε βαρύτητα στο θέμα και πολύ σύντομα τόνισε θα ξεκινήσουμε την τοποθέτηση κάδων αλλά και την ενημέρωση των Πολιτών μας.
Δεσμεύθηκε στους μικρούς μαθητές ότι ο Δήμος Γρεβενών ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι τελευταίος σε ανακύκλωση θα γίνει στο κοντινό μέλλον ο πρώτος, απλά ζητάμε είπε μία μικρή πίστωση χρόνου. Να είστε σίγουροι ότι θα αλλάξουν πολλά στην Πόλη στο θέμα της καθαριότητας και όχι μόνο. Αποτελεί στοίχημα και προτεραιότητα για εμάς. Σας θέλουμε δίπλα μας τόνισε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές και Υιοθετούμε την Πρότασή σας για μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων. Είναι κάτι που θα το κάνουμε μαζί».

Οι μικροί μαθητές παρέδωσαν στον κ. Δήμαρχο φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσαν από διάφορα σημεία της Πόλης και του ζήτησαν οι υπηρεσίες του Δήμου να φροντίσουν για την αλλαγή της εικόνας που παρουσιάζουν σήμερα αυτά τα σημεία. Ο Δήμαρχος κράτησε το υλικό και δεσμεύθηκε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα φροντίσει για την υλοποίηση του αιτήματός τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.