Αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, επιθυμώντας να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα των μετακινούμενων κοινοτήτων του Νομού Γρεβενών. (Κοινότητα Σμίξης, Αβδέλλας, Περιβολίου και Σαμαρίνας)
Με βάση έγγραφο που έθεσαν υπόψη του Βουλευτή του Νομού Γρεβενών οι εκπρόσωποι των πέντε κοινοτήτων (συμπεριλαμβάνεται και η Αετομηλίτσα Ιωαννίνων), με την ψήφιση του νομοσχεδίου «Καλλικράτης» δεν συμπεριελήφθη ρύθμιση που να αναφέρεται στις νομαδικές, μετακινούμενες κοινότητες, οι οποίες αναγκάζονται να διατηρούν δύο έδρες.
Οι πέντε κοινότητες ζητούν να γίνει η σχετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους Γρεβενών και Κόνιτσας να συμπεριλαμβάνεται στο οργανόγραμμά τους η μετακίνηση των συγκεκριμένων πληθυσμών.

Τι λέει ο Δήμαρχος Γρεβενών
Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτίσιδης αισθάνεται ικανοποίηση για την πρωτοβουλία του Βουλευτή μας κ. Θανάση Χαντάβα σχετικά με την αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011, επιθυμώντας να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα των… μετακινούμενων κοινοτήτων του Νομού Γρεβενών.
Βέβαια θα μπορούσε να επικαλεστεί και την υπ. αριθμ. 88/28-2-2011 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών με θέμα: «Καθορισμός λειτουργίας υπηρεσιακών μονάδων στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Γρεβενών», όπου με την ανωτέρω συστήνονται γραφεία αποκεντρωμένων υπηρεσιών με έδρα τον Τύρναβο και τη Λάρισα για τις μετακινούμενες κοινότητες του Δήμου μας.
Η επίκληση της παραπάνω απόφασης θα ενίσχυε την πρότασή του, που θα υλοποιηθεί κατά την ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Γρεβενών, και θα βοηθούσε το κοινοβουλευτικό του έργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.