Στην πόλη μας βρέθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο κ. Ξυνίδης, προσκεκλημένος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Μακεδονίας, όπου πραγματοποίησε την ετήσια Γενική συνέλευσή του στο Διοικητήριο Γρεβενών. Ο κ. Υπουργός έγινε δεκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ.Γιώργο Δασταμάνη. Ήταν μάλιστα ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται το Γραφείο του.Τον Υπουργό συνόδευε ο Βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Χαντάβας. Ο κ. Δασταμάνης αφού καλωσόρισε τον Υπουργό ζήτησε να μάθει πότε θα μπορέσει η οικονομία να κινηθεί. Ο κ.Ξυνίδης στη σύντομη παραμονή του στο γραφείο είπε πως θα πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή και πως ο νέος  Αναπτυξιακός Νόμος κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δώρησε στον Υπουργό ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής καθώς επίσης και ένα βιβλίο. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Πέτρος Σιούλης” , όπου έγιναν δεκτοί από τους Βιομηχάνους της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Ετήσια γενική Συνέλευση βρέθηκαν, εκτός από τα μέλη,  η Ειδική Γραμματέας Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Ανάπτυξης κα Μαρία Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ.Γιώργος Δακής , ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Δημοσθένης Κουπτσίδη, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κοζάνης και πρόεδρος της Συνεταιριστικής

Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας κ.Παναγιώτης Αποστολίδης, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.  Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Δημητρης Χαλάτσογλου εξέθεσε αναλυτικά τα ζητήματα που τους αφορούν και ζήτησε από τον κ.Ξυνίδη να ενσκήψει  πάνω στα προβλήματα του κλάδου διότι όπως ανέφερε : ” Η αγορά πάσχει  από ρευστότητα”.

Ερωτήσεις υπέβαλλαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους. Ο Δήμαρχος Γρεβενών ζήτησε να γίνουν έργα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, όπου τα τελευταία γίνανε πριν 17 χρόνια, καθώς επίσης και ο δρόμος που οδηγεί εκεί. Αναφέρθηκε ακόμη και στο ΒΙΟΠΑ που θα πρέπει να γίνει σε δύο διαφορετικά σημεία του  Νομού Γρεβενών και που θα δώσει μεγάλη ανάσα αλλά συγχρόνως και την ευκαιρία σε επιχειρηματίες να επενδύσουν στα Γρεβενά.

Ο κ. Ξυνίδης αφού άκουσε με προσοχή τις αιτιάσεις των ερωτώντων δήλωσε πως η Κυβέρνηση ακουμπά πάνω στα προβλήματα των επιχειρηματιών και αναλύοντας τον νέο αναπτυξιακό νόμο, είπε πως σε λίγο καιρό η αγορά θα πάρει “μπροστά”.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γρεβενών κ.Γιάννης Γιάτσιος

Μετά την ολοκλήρωση των ερωταπαντήσεων ο κ. Ξυνίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο τοπικά ΜΜΕ. Απαντώντας σε ερώτησή μας για τα λάθη που γίνανε την τελευταία εβδομάδα από την κυβέρνηση στα θέματα:  των 50 δις που θα πρέπει να βρεί η χώρα μας , στο ζήτημα των ημιυπαίθριων, των δικηγορικών εταιριών αλλά και στο υποτιθέμενο τελικά Deal  της Εθνικής με την Alpha Bank, είπε πως : “Λάθη γίνονται , αλλά δεν είναι αυτά στα οποία θα πρέπει να στεκόμαστε διότι στην σημερινή κυβέρνηση  γίνετε πραγματικά μια μεγάλη προσπάθεια να ξεπεραστούν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία μας”.

Αναφέρθηκε ακόμη στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Νομού: Αστεροσκοπείο Όρλιακα, Παλαιοντολογικό Μηλιάς αλλά και στη Βασιλίτσα , και είπε (εδώ είχαμε την παρέμβαση του κ. Χαντάβα) πως τα έργα θα πραγματοποιηθούν. Μίλησε ακόμη και για τα αγροτικά ζητήματα και διαβεβαίωσε πως ο νέος αγροτικός νόμος του κ.Σκανδαλίδη θα δώσει τις λύσεις που πρέπει και επομένως δεν θα χρειαστεί οι αγρότες να βγουν στους δρόμους. Τέλος ο κ. Ξυνίδης απαντώντας σε ερώτηση του STARFM  για πιθανές εκλογές το επόμενο διάστημα , απέρριψε τα όποια σενάρια που  βλέπουν το φως τις δημοσιότητας,  λέγοντας πως η σημερινή Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.   Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ , ο Υπουργός και ο Βουλευτής Γρεβενών έγιναν δεκτοί από τον Γραμματέα της Ν.Ε.Γρεβενών κ.Θανάση Νούτσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών κ.Τάκη Ζήση.