Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και τη συμμετοχή όλων των φορέων της Κοινότητας, λαϊκή  συνέλευση με θέμα την πρόταση για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αμυγδαλεών. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις, ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις. Από τη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η κατηγορηματική αντίδραση για το  κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου  και Νηπιαγωγείου. Στη συνέλευση ακόμα έγινε συζήτηση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση του αιτήματός μας για να παραμείνουν και να λειτουργήσουν όπως έχουν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεών. Σαν πρώτες ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκαν: πρώτον, η παρουσία όλων των κατοίκων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και δεύτερον, η εκ νέου παράσταση διαμαρτυρίας στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αναφορικά με το αίτημα των φορέων της Κιβωτού για να πηγαίνουν οι μαθητές μας στο Γυμνάσιο της Κιβωτού, απορρίφτηκε και καταδικάστηκε από όλους με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο.
Τέλος για μια ακόμη φορά από όλους τους παρευρισκόμενους Αμυγδαλιώτες εκφράστηκε μεγάλη ικανοποίηση, για την υποστήριξη του αιτήματός μας από το Βουλευτή Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη Γεώργιο και τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχαλογιάννη Κων/νο. Τους ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις τους και να μην καταργηθούν το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεών, αλλά να παραμείνουν και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όπως έχουν.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας

Αργύριος Καραλιόλιος                   Ελένη Κ. Παπαζήση