Χαντάβας- Μίμης
Συνέντευξη, για όλα τα θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών παραχώρησε  το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής Γρεβενών κ.Θανάσης Χαντάβας:
Αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 ο κ.Χαντάβας είπε πως θα συνεχίσει με νέα χάραξη στην οποία συμφωνούν και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και η Περιφέρεια Ηπείρου και  είναι ένας δρόμος πρώτης προτεραιότητας.
Ο δρόμος Γρεβενών –Δεσκάτης θα «κουμπώσει» πάνω στην Ε-65 και θα χρηματοδοτηθεί από την Εγνατία ΑΕ,  αφού η νέα χάραξη εξοικονομεί περίπου 100 εκατομμύρια €.
Δεν τίθεται ζήτημα για μεταφορά ούτε της ΔΟΥ αλλά ούτε και του ΙΚΑ Δεσκάτης αφού οι αποστάσεις των πόλεων Γρεβενών Δεσκάτης είναι μεγάλες.
Ο Βουλευτής μίλησε και για νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν :
Για το έργο αρχαιολογικές ανασκαφές στη Λίμνη του Ιλαρίωνα έχει πιστωθεί το ποσό των 5 εκατομ. Ευρώ που θα προσφέρει δουλειά σε 340 άτομα.
Οι 80 εργατικές κατοικίες της Κυρακαλής θα ολοκληρωθούν αφού ήδη έχουν εξευρεθεί 5,7 εκατομ. € και οι εργασίες ξεκινούν την Άνοιξη. Νέες θέσεις εργασίας θα προσφέρει και το έργο που θα γίνει στο «Καστρί», αφού η μελέτη είναι έτοιμη και εντός των επόμενων ημερών κατατίθεται  από την κα Δρούγου για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Στο μεταξύ, ανέφερε ο κ. Βουλευτής θα ξεκινήσει και το έργο της Ύδρευσης του Δήμου Γρεβενών όπου και εκεί θα απασχοληθεί ανθρώπινο δυναμικό.
Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν  οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) στα Γρεβενά και ειδικότερα στον Ταξιάρχη όπου θα υπάρχει εκεί και Οικομουσείο αλλά και στον Βενέτικο, αφού το ζήτημα βρίσκεται στη Βουλή μετά από εμπλοκή για περιβαλλοντικούς όρους.
Ο κόμβος της Γόργιανης είναι ένα ζήτημα που εξετάζεται από ειδική επιτροπή και αναμένεται η απόφασή της.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Οι νέες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ είναι έτοιμες και θα γίνει η μεταφορά του εκεί, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης να το κλείσει. «Θα δεχτούμε να υπάρξει επαναπροσδιορισμός των τμημάτων αλλά όχι το κλείσιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το στρατόπεδο των Γρεβενών αναβαθμίζεται και δεν μπαίνει ζήτημα κατάργησης του. Το ίδιο ισχύει και για τη σχολή Αστυφυλάκων.
Σε ότι αφορά το νέο κτίριο της Αστυνομίας Γρεβενών, το έργο έχει ενταχθεί στα έργα ΣΔΙΤ. Μπήκε στη Β φάση εγκρίσεων αλλά ο φερόμενος Ιδιοκτήτης προσέφυγε στον Άρειο Πάγο που σημαίνει νέα καθυστέρηση και πρότεινε ο κ. Χαντάβας να γίνει η μετεγκατάσταση της Αστυνομίας στο κτίριο του ΚΕΓΕ (δίπλα στο Διοικητήριο).
Το Νοσοκομείο Γρεβενών είπε πως δεν τον ικανοποιεί αφού δεν στελεχώθηκε πλήρως από άποψη Ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν κλινικές. Αν και αναβαθμίζεται δεν θα έλεγα όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαντάβας. Ακόμη αναφερόμενος στο Νοσοκομείο είπε πως θα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση της Γ ζώνης για να μην υπάρχει πρόβλημα με τις εφημερίες.
Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παραμένουν 2 αλλά θα λειτουργήσουν με μία διεύθυνση.
«Το ΕΣΠΑ δεν μας περιμένει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε έργα» Αυτή τη στιγμή μπορούν να ενταχθούν: η γέφυρα του Πόρου ο δρόμος Μοναχίτι- Μικρολίβαδο και το κομμάτι Γρεβενά-Βασιλίτσα μέχρι το σημείο  όπου  δεν εμπλέκεται η περιοχή  NATURA.
Μπορεί να ενταχθεί και το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας αλλά υπάρχουν 2 ζητήματα: 1ο: Υπάρχει αρνητική εισήγηση σε ότι αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους και 2ον: θα πρέπει να λήξη το ιδιοκτησιακό όπου ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος Γρεβενών.  Τα έργα Αστεροσκοπείο του Όρλιακα και Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς θα προχωρήσουν αρκεί να βρεθούν τα ποσοστά με τα οποία θα μπούνε στο Φορέα των έργων οι φορείς, αφού είναι γνωστό πως το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης μετέχει με ποσοστό 30%. Σε όλα τα έργα, είπε ο κ.Βουλευτής, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει και τη βιοσιμότητά τους.
Για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολείων ανέφερε πως θα πρέπει η τοπική κοινωνία να αποφασίσει. Ειδικότερα αναφερόμενος στην περίπτωση του Δημοτικού σχολείου των Αμυγδαλιών είπε πως αφού οι ίδιοι οι γονείς δεν συμφωνούν δεν θα γίνει.
Για την εξομοίωση της τιμής  του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο  κίνησης ο βουλευτής είπε πως είναι κάτι το οποίο τον βρίσκει κάθετα αντίθετο και προέτρεψε να βρει ο κ. Παπακωνσταντίνου άλλον τρόπο να αυξήσει τα έξοδα του κράτους και όχι αυτόν.
Ο κ.Χαντάβας μίλησε και για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών και είπε πως θα πρέπει να διευκρινιστεί από τη ΔΕΗ τι ακριβώς φορτίο παίρνει από τα Γρεβενά και να  ξεπεραστεί η σημερινή κορεσμένη κατάσταση μιας και δίνουν ενέργεια στην επιχείρηση και τα υδροηλεκτρικά της Αετιάς αλλά και των Ιωαννίνων. Ο κ. Χαντάβας προέτρεψε τους αγρότες να υποβάλλουν φακέλους για ένταξη αρκεί προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει την  πώληση του ρεύματος που θα παράγουν.