Προτεραιότητα η ανεργία στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, βουλευτής Χανίων και πρώην Δήμαρχος Χανίων επελέγη από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως αρμόδιος υφυπουργός για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο νέος υφυπουργός ορκίζεται αύριο στις 12 το μεσημέρι, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του στο υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση των κονδυλίων και επισήμανε ότι “τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο, να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και να μην υπάρξει κατακερματισμός σε μικρά έργα”.

Αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι “έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπισή της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής”.

Σημείωσε πάντως ότι η πολιτική του μέχρι τώρα απέδωσε, ότι εξασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του, είπε: “Θέλω να έρθετε να μου πείτε τα προβλήματά σας και ποιες λύσεις προτείνετε“.

Για το λόγο αυτό ανακοίνωσε κύκλο συναντήσεων με τους υπουργούς του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ξεκινά την Τετάρτη στις 10.00 με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 12.00 με του υπουργείου Γεωργίας, στις 17.00 του υπουργείου Περιβάλλοντος και στις 19.00 του υπουργείου Υγείας.

Την Πέμπτη στις 10.00 θα δει την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και στη 1.00 του υπουργείου Εργασίας. Την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί του υπουργείου Εξωτερικών, στις 12.00 του υπουργείου Εσωτερικών, στις 17.00 του υπουργείου Δικαιοσύνης και στις 19.00 του υπουργείου Παιδείας.

Το Σάββατο στις 10.00 θα δει την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, στις 12.00 της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στις 2.00 του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Μαζί με τους πόρους της κοινής αγροτικής πολιτικής, η χώρα έχει στη διάθεσή της 36 δισ. ευρώ περίπου, που θα συνδράμουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια. Αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά.
Αρκεί τα παθήματα του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα. Μαζί δε με τα 8 περίπου δισ., που απομένουν να απορροφηθούν από το σημερινό ΕΣΠΑ, τα κονδύλια αυτά μπορεί να αποτελέσουν μια ουσιαστική ένεση ρευστότητας για την αγορά και τις επιχειρήσεις. Αλλά και να συμβάλουν στη στήριξη ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων“.

Τέλος επεσήμανε ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει αρκετά διαφορετική φιλοσοφία από το σημερινό.

Δίνεται πολύ μικρότερο βάρος στις υποδομές και πολύ μεγαλύτερο σε άξονες όπως η τεχνολογική ανάπτυξη, η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες, η προστασία του περιβάλλοντος.

www.newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.