http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/01/diamantopoulos-syriza.jpgΔηλώνει αναρχικός και για αυτό ποτέ στα 32 του χρόνια δεν είχε ψηφίσει στις εκλογές. Την πρώτη φορά, όμως, που αποφάσισε να βάλει «νερό στο κρασί του» και να ρίξει την ψήφο του εξελέγη βουλευτής (!).

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το κατάφερε ο Καστοριανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος έγινε το πρόσωπο της εβδομάδας με τις εμπρηστικές δηλώσεις του ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο, ότι οι καταλήψεις είναι «πολιτιστικά κέντρα» και ότι η βίλα Αμαλία και η βίλα Κάλλας «θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν και θα σας σηκώσουν».

Οι θέσεις του, οι οποίες έριξαν «λάδι στη φωτιά» της σφοδρής διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξέπληξαν τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν.

Και αυτό γιατί η πορεία του 32χρονου από τότε που ήταν πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου στο Βοτάνι Καστοριάς μέχρι την είσοδό του στη Βουλή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Οι φίλοι του τον θυμούνται κάθε Κυριακή στα «πέταλα» των γηπέδων.

Το «κοντέρ» του, όπως λέει, έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα στο δρόμο για να βρεθεί δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα, τον Άρη. Ιδρωμένο οπαδικό μπλουζάκι με την επιγραφή του «Super 3», βραχνή φωνή από τα συνθήματα, αψιμαχίες με τους αντιπάλους και έξαλλοι πανηγυρισμοί όταν οι παίκτες με τα κίτρινα σκόραραν.

Πρόκειται για τον πρώτο φανατικό και οργανωμένο οπαδό που συνδύασε το γηπεδικό κασκόλ με το βουλευτικό κοστούμι, αντλώντας, όπως λέει ο ίδιος στον «Τύπο της Κυριακής», κοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά μέσα από τις διαδικασίες λειτουργίας του συνδέσμου.

Στην πρώτη του κιόλας συνέντευξη ύστερα από την εκλογή του τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει περήφανος για το γεγονός ότι είναι μέλος του συνδέσμου «Super 3» με αριθμό μητρώου 691. «Εχω πάει σε αμέτρητες εκδρομές για να δω τον Αρη. Το Αθήνα- Θεσσαλονίκη το είχα κάνει Παγκράτι-Κολιάτσου το διάστημα που έμενα στην πρωτεύουσα. Πάντα πηγαίνω στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών», δηλώνει στον «ΤτΚ» ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Και συνεχίζει: «Το οπαδικό κομμάτι με βοήθησε ιδιαίτερα και στην πολιτική. Είναι κάτι το συλλογικό, ενώ αγωνίζεσαι με ανιδιοτέλεια ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα -βάζουμε από την τσέπη μας για να συντηρηθεί ο σύνδεσμος- για μία ιδέα. Οπως δηλαδή και στην πολιτική».

Η παρέα του από το γήπεδο τον βοήθησε, όπως δηλώνει, στην εκλογή του επειδή τον εκτιμούσε ως άτομο και όχι γιατί υποστηρίζει την ίδια ομάδα. Δεν τον ψήφισαν, όμως, όπως εξηγεί, μόνο αρειανοί, αλλά και εκατοντάδες άλλοι πολίτες, ανάμεσά τους πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ και μέλη του Συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Καστοριά.

«Τώρα δυστυχώς δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω την ομάδα λόγω των υποχρεώσεών μου στη Βουλή. Πότε πότε, όμως, κλέβω λίγο χρόνο για να επισκεφθώ το σύνδεσμο, όπου μας απασχολεί, μεταξύ άλλων, το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης οπαδών. Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω τώρα που έγινα βουλευτής τα οπαδικά ζητήματα», συνεχίζει ο βουλευτής.

Η αποστολή στη Γάζα και η σύλληψη από τους Ισραηλινούς κομάντος

Οι ανησυχίες του, ωστόσο, για το οπαδικό κίνημα δεν είναι οι μόνες. Ο κ. Διαμαντόπουλος ήταν ένας από τους ακτιβιστές που βρέθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στο φινλανδικό πλοίο «Estelle», το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους και αναχαιτίστηκε από τους Ισραηλινούς πεζοναύτες. Μαζί με ακόμα τέσσερις Ελληνες της αποστολής είδε τις κάννες των όπλων των κομάντος να τον σημαδεύουν και έπειτα από περιπέτεια αρκετών ημερών επέστρεψε σώος και αβλαβής στην Αθήνα.

«Υπήρχαν στιγμές που οι Ισραηλινοί στρατιώτες μάς άγχωσαν. Βλέπαμε πρόσωπα ατόμων ηλικίας μόλις 20 ετών που έμοιαζαν ψυχωτικά. Ο σκοπός μας να σπάσουμε το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας ήταν ιερός και έτσι δεν πτοηθήκαμε. Αλλωστε, αν φοβόμασταν, θα προτιμούσαμε να κάτσουμε σπίτι μας και όχι να συμπαρασταθούμε εμπράκτως στον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε μετά την επιστροφή του. Στο «Estelle» επέβαιναν συνολικά 30 Ευρωπαίοι ακτιβιστές, στην πλειονότητά τους Νορβηγοί και Σουηδοί, μεταξύ των οποίων και μέλη ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων.

Το who is who

Ο 32χρονος Βαγγέλης Διαμαντόπουλος εργάζεται ως τεχνικός τηλεπικοινωνιών και κατάγεται από την Καστοριά. Είναι πρόεδρος του Eξωραϊστικού Συλλόγου Βοτανίου, αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Καστοριάς, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς και ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του συνδέσμου φιλάθλων Aρη «Super 3». Πριν από λίγα χρόνια είχε μετακομίσει λόγω δουλειάς στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε δεκάδες διαδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου εξελέγη βουλευτής και έγινε ένα από τα νεότερα σε ηλικία πρόσωπα του Κοινοβουλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε για πρώτη φορά τη δεύτερη έδρα στην Καστοριά με 17,45% και 5.778 ψήφους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ στον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

One thought on “«Περήφανος αρειανός» ο αναρχικός βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος”
  1. O μεγάλος φιλάνθρωπος, αγωνιστής, αντικρατιστής αναρχικός ΕΙΝΑΙ απλώς υποκριτής δημαγωγός γιατί:
    1) σιτίζεται από το κράτος και μάλιστα είναι υπέρ των προνομίων της πολιτικής ελίτ (υπέρ των υψηλόμισθων βουλευτών)
    2)Λέει ότι είναι φιλάνθρωπος αλλά βοηθά μόνον τους ισλαμοφασίστες (αν γνωρίζει τι είναι η Χαμάς που βοηθά)
    3)Αγνοεί αυτός και οι φίλοι του την γενοκτονία Ελληνορθόδοξων χριστιανών στην Συρία;
    4)Aγνοεί το δικαίωμα στην εργασία σε Ελληνες και υποστηρίζει ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ισλαμιστές)
    5)αφού δεν αναγνωρίζει κράτος και εξουσία γιατί εργάζεται στο κράτος (ΟΤΕ) και υπάγεται σε κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) που του κάνει λογοκρισία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.