Ο δράστης έχει βρεθεί νεκρός, χωρίς να είναι σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών που περικύκλωσαν το κτίριο ή αν αυτοκτόνησε

Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχτηκε σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ, όταν άνδρας εισέβαλε στο σχολείο πυροβολώντας αδιακρίτως, με μέσα ενημέρωσης να μιλούν ακόμη και για 29 νεκρούς, από τους οποίους τουλάχιστον 22 παιδιά.
Ο δράστης, ένας 20χρονος που κατά τις Αρχές είχε σχέσεις με το σχολείο, έχει βρεθεί νεκρός, χωρίς να είναι σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών που περικύκλωσαν το κτίριο ή αν αυτοκτόνησε.

Δύο όπλα βρέθηκαν στο σημείο ενώ φέρεται να είχε μαζί του ένα ,βαρύ στρατιωτικού τύπου τυφέκιο.

Ο άνδρας μπήκε στο σχολείο όπου φοιτούν εκατοντάδες παιδιά 5-10 ετών μετά τις εννέα το πρωί (τοπική ώρα) και άρχισε να πυροβολεί μέσα σε τάξεις—μάρτυρας στο CNN μίλησε μάλιστα για πάνω από 100 πυροβολισμούς ενώ πολλοί ακούστηκαν από την αίθουσα του νηπιαγωγείου.

Η εικόνα παραμένει συγκεχυμένη, με αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε αμερικανικά δίκτυα να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 29.

Άγνωστο είναι τι συνέβη και που βρίσκονται τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης, αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Hartford Courant».

Ανάμεσα στους ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους είναι η διευθύντρια και ο ψυχολόγος του σχολείου.

Ασαφές παραμένει πόσοι είναι οι τραυματίες: τουλάχιστον τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με βαριά τραύματα.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Ανάμεσα στους ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους είναι η διευθύντρια και ο ψυχολόγος του σχολείου.

Ασαφές παραμένει ακόμη πόσοι είναι οι τραυματίες: τουλάχιστον τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με πολύ βαριά τραύματα.

Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από δυνάμεις της αστυνομίας και το σχολείο εκκενώθηκε. Τα παιδιά κρατούσαν το ένα το άλλο από το χέρι και έκλαιγαν, καθώς οι δάσκαλοί τους τα συνόδευαν έξω από τις τάξεις τους.

Άλλα δεν μπόρεσαν να διαφύγουν έγκαιρα και οι δάσκαλοι έπρεπε να τα κρατήσουν στις τάξεις απασχολώντας τα με κάποιο τρόπο: η μητέρα μιας μαθήτριας είπε ότι οι δάσκαλοι έλεγαν στα παιδιά ότι οι δυνατοί θόρυβοι που άκουγαν ήταν θόρυβοι από επισκευές με σφυριά.

Τα απογευματινά μαθήματα του σχολείου ακυρώθηκαν ενώ κλειστά θα μείνουν την Παρασκευή και τα άλλα σχολεία της πόλης.

Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ειδοποιηθεί για το επεισόδιο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνεται για την κατάσταση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το μακελειό στο Κονέκτικατ είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν τραγική προϊστορία σε περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Σε δύο από τα χειρότερα περιστατικά, το 1999 δύο μαθητές εισέβαλαν με όπλα στο Κολουμπάιν του Κολοράντο και σκότωσαν 13 συμμαθητές και καθηγητές τους προτού αυτοκτονήσουν, ενώ το 2005 φοιτητής του Virginia Tech άρχισε να πυροβολεί μέσα στο ίδρυμα σκοτώνοντας 32 άτομα.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.