Λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η πρωταθλήτρια του τριπλούν προκαλεί με ρατσιστικό μήνυμά της στο Twitter – Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου

Η 23χρονη αθλήτρια έγραψε στο λογαριασμό της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου..θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!». Το σχόλιο της Παπαχρήστου, όπως ήταν λογικό, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ζητούν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο σχόλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με δύο αναρτήσεις της στο Twitter ζήτησε αρχικώς συγγνώμη για το σχόλιό της που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Ζητώ συγγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους!δεν έχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!!Είμαι Αθλήτρια και μόνο!!».

«Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν είμαι Αθλήτρια τίποτε άλλο!!Δεν συνηθίζω να προσβάλω πότε κανέναν…δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας!».

Η αθλήτρια της ΑΕΚ με μακροσκελή ανακοίνωσή της στα ελληνικά και τα αγγλικά ζήτησε συγγνώμη από όλους, επαναλαμβάνοντας πως δεν είχε πρόθεση να θίξει κανένα, τονίζοντας πως δεν πιστεύει σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών. «Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου».

Σε ανακοίνωση της η ομάδα της ΑΕΚ στην οποία ανήκει η Βούλα Παπαχρήστου υπερασπίζεται την αθλήτριά της, ενώ αποδοκιμάζει κάθε μορφή ρατσισμού. Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η ΑΕΚ επισημαίνει: «Η αθλήτρια Παρασκευή Παπαχρήστου τιμά με την αγωνιστική της παρουσία τόσο τα χρώματα της ΑΕΚ όσο και της Εθνικής Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φέρνοντας… μετάλλια και διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Ένα προσωπικό λάθος το οποίο παραδέχτηκε και η ίδια δημόσια, σε προσωπικό της χώρο κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την προσωπικότητα, το ήθος και την προσφορά της.

Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τέθηκε εκτός Ολυμπιακής Ομάδος.

Κοινή γραμμή με την ΕΟΕ χάραξε και η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ όσον αφορά την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου. Η ομοσπονδία στίβου καταδικάζει το ρατσιστικό της σχόλιο στο Τwitter και συντάσσεται με την απόφαση της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής να αποκλείσει την αθλήτρια από τους αγώνες του Λονδίνου.

Αντιδράσεις των κομμάτων

Το σχόλιο της αθλήτριας προκάλεσε μεταξύ άλλων και πολιτικές αντιδράσεις. «Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους», σχολίασε σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής», ανέφερε η Ιπποκράτους.

«Ρατσιστικό χιούμορ και “αστειάκια” που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, ζητώντας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια “αστεία” θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», επισήμανε η ΔΗΜΑΡ.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ορθή και αποτελεί μια στοιχειώδη και επιβεβλημένη ενέργεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για τον αποκλεισμό της Β. Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρώτο Θέμα +www.iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.