Φίλοι και φίλες,

Το δίλλημα σ’ αυτές τις εκλογές θα είναι ένα και μοναδικό: Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνέχιση της καταστροφής, φτώχια και εξαθλίωση του λαού μας, μετατροπή της χώρας σε Μπαγκλαντές της Ευρώπης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα Νέο Συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς.

Ποτέ η πολιτική των δύο κομμάτων δεν ήταν τόσο σαφής και ξεκάθαρη.
Περίσσεψε η υποκρισία και η ιδιοτέλεια.

Ο Βενιζέλος επιτίθεται στο Βενιζέλο του Μνημονίου και ο Σαμαράς αναζητά χαμένους συμβολισμούς στο Ζάππειο απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο: εγώ εκείνο.., εγώ το άλλο και υπόσχεται ότι θα μας βγάλει και από το πένθος.

Μην τους ακούτε.

Έχουν ήδη δεσμευτεί για το νέο μνημόνιο και μετά τις εκλογές θα φέρουν μέτρα που θα εξαφανίσουν ότι απέμεινε από μισθούς και συντάξεις. Θα εξαφανίσουν και τα τελευταία υπολείμματα του κοινωνικού κράτους και θα ξεπουλήσουν την περιουσία του Δημοσίου.

Μην τους πιστεύετε.

Κάθε φορά που θα ακούτε υποσχέσεις θυμίστε τους τις «Πολιτικές Διαβεβαιώσεις» που έδωσαν στην Τρόικα για το νέο μνημόνιο (έκθεση του ΔΝΤ για το νέο μνημόνιο παρ. 50, σελ. 37) όπου “….οι σημερινοί ηγέτες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προέβησαν σε δημόσια δέσμευση εκ μέρους των κομμάτων τους για την επίτευξη των στοχεύσεων του προγράμματος και την εφαρμογή των μέτρων που το πραγματώνουν, και σήμερα και κατά την περίοδο πριν και μετά τις εκλογές…”.

Μπορεί οι υπουργοί τους να μην διάβασαν τα μνημόνια που υπέγραψαν και μας έφεραν ως εδώ, αυτή τη φορά όμως τα διάβασε ο λαός και θα τους στείλει αδιάβαστους.

Φίλες και φίλοι,

Σ’ αυτές τις εκλογές η ψήφος σας δεν αρκεί να γίνει μόνο ψήφος καταδίκης για τα δύο μεγάλα κόμματα. Μπορεί και πρέπει να γίνει ψήφος ελπίδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση για ένα Νέο Συνασπισμό εξουσίας, μαζί και τους βασικούς άξονες του προγράμματος διακυβέρνησης, που την απευθύνει σε όλα τα κόμματα της αριστεράς.

Πρόταση ευθύνης που θα πρέπει να την αφουγκραστούν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ανεξάρτητα της κομματικής τους ένταξης.

Η ψήφος σας στο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων.

Δυναμώστε το ΣΥΡΙΖΑ και να θυμάστε: άσχετα με την προεκλογική στάση της υπόλοιπης αριστεράς, όταν o ΣΥΡΙΖΑ γίνει αποδέκτης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης θα επιβεβαιωθεί η παροιμία του λαού μας για το όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα: την ενωτική πρόταση που θα απευθύνει θα είναι αδύνατο να την αρνηθεί όχι μόνο η αριστερά αλλά κάθε προοδευτικός ‘Έλληνας και Ελληνίδα.

Η αριστερά στη σημερινή δραματική συγκυρία ή θα γράψει ιστορία ή θα περάσει στα ψιλά γράμματα της ιστορίας !

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη.

Φοίτησε στο Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων και απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (MSc, PgDip) στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας με εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων.

Ολοκλήρωσε εικοσιπενταετή καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία και αποστρατεύτηκε με το Βαθμό του Σμηνάρχου μετά από αίτησή του. Υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικών και επιτελής και στη συνέχεια ως επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας έως και σήμερα.

Στη διάρκεια της καριέρας του στη Αεροπορία απέσπασε πέντε τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων και για τη συμβολή του στην ανακάλυψη και τεκμηρίωση σοβαρών προβλημάτων σε αεροσκάφη που παραλάμβανε η Αεροπορία στα πλαίσια της Αγοράς του Αιώνα.

Διετέλεσε διευθυντής της διεύθυνσης διαχείρισης λογισμικού των Ιπταμένων RADAR του NATO στη Γερμανία έχοντας υπό την εποπτεία του επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό από δώδεκα χώρες.

Μετά από διεθνή διαγωνισμό προσελήφθη ως Σύμβουλος Πληροφορικής στο Στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης όπου είχε την ευθύνη για τη σχεδίαση και υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Επιπλέον ανέλαβε την υλοποίηση εκτενών προγραμμάτων ενημέρωσης σε χώρες του προγράμματος “Σύμπραξη για την Ειρήνη” για υποδομές και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα Διοίκησης και Ελέγχου.

Εργάστηκε ως Σύμβουλος και Τεχνικός Διευθυντής σε εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού με δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη Κολονίτσου και πατέρας της Θεοδώρας, της Μυρτώς και του Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.