Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη με εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών (εικόνες)

26 Μαΐου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών της Δυτικής Μακεδονίας είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Μαΐου του 2020 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης. Ο κ.Δασταμάνης άκουσε με προσοχή τα μεγάλα και διαχρονικά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο αλλά και τα νέα προβλήματα που προκάλεσαν σε παραγωγούς και επαγγελματίες, τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται αναγκαστικά από την Πολιτεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού όπως είναι αυτό της εκ περιτροπής συμμετοχής μόνο του 50% των εκθετών κάθε φορά.

Στη σύσκεψη, όπου το παρών έδωσε και ο αντιδήμαρχος Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Γρεβενών κ.Ζήσης Κιάκας, συμμετείχαν οι κύριοι Σάββας Κοτανίδης και Γεώργιος Μακρίδης από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου της Λαϊκής Αγοράς των Γρεβενών κ.Μάνθος Κούρτογλου.

Η Δημοτική Αρχή κατανοώντας τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που δημιούργησαν οι απαγορεύσεις για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19 έχει ήδη στείλει στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Ανάπτυξης το αίτημα για τη λειτουργία μιας νέας παράλληλης αγοράς η οποία θα αποτελεί επέκταση της ήδη υπάρχουσας.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ.Δασταμάνης τόνισε ότι: «Στόχος μας είναι στη λαϊκή αγορά αυτής της Παρασκευής να συμμετέχει το 100% των εκθετών καθώς αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχει μεγάλη αύξηση στη ζήτηση των εποχικών ντόπιων προϊόντων όπως είναι το κεράσι των Γρεβενών. Εάν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα το Υπουργείο εγκρίνει το αίτημα μας, το οποίο συμβαδίζει με την υπάρχουσα νομοθεσία, τότε πιθανότατα στις 29 Μαΐου να εξυπηρετηθούν όλοι οι πωλητές οι οποίοι οφείλουν ωστόσο να ακολουθούν πιστά την τήρηση όλων των αναγκαίων αποστάσεων και προστατευτικών μέτρων».

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

This entry was posted on Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020 at 17:34 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply