Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ του κ.ΚΑΣΑΠΙΔΗ στις ΚΕΟΔ και στη ΜΕΑ

18 Μαΐου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Τις Κεντρικές Εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, και συγκεκριμένα την Νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (MEA), επισκέφτηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε Πορεία», υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ.Γιώργος Κασαπίδης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού του κ.Κασαπίδη, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΔΥΜ, κος Περδικάρης Νικόλαος, από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ο Γενικός Διευθυντής, κος Δημοσθένης Μαυρίδης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, κος Τσιόπτσιας Κωνσταντίνος καθώς και λοιπά στελέχη των δύο εταιρειών.

Ο κ. Κασαπίδης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ έχει καταφέρει να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να λειτουργήσει με επιτυχία ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο μπορεί και πετυχαίνει διαχρονικά τους στόχους που τίθενται από την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την επαγγελματική αποκατάσταση 220 εργαζομένων.

Η επιτυχία αυτή αποδεικνύεται, τόσο από το γεγονός ότι οι Δήμοι της Περιφέρειας δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ για παράνομες χωματερές, αφού η Υγειονομική Ταφή μετρά ήδη 15 χρόνια ζωής, αλλά δεν θα πληρώσουν επίσης ούτε ένα ευρώ, ως περιβαλλοντική εισφορά του Ν.4609/19, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερα από 900.000 για το 2020.

Επίσης, η πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται στον τομέα της ανάκτησης και ανακύκλωσης, είχε ως αποτέλεσμα το 2018 :
Απασχολούνται 220 εργαζόμενοι
• να οδηγηθούν για ταφή ποσότητες μικρότερες του 30% των συνολικά παραγόμενων ποσοτήτων,
• η ΔΙΑΔΥΜΑ να βραβευτεί, καθώς ήταν ο πρώτος φορέας διαχείρισης που πέτυχε το στόχο για την εκτροπή του βιοαποδομίσημου κλάσματος των απορριμμάτων,
• η ανακύκλωση υλικών να ξεπεράσει τους 17.000 τόνους (περίπου το 80% του στόχου για το 2020).

Το κόστος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που περιλαμβάνει, μεταφόρτωση, επεξεργασία, ταφή υπολειμμάτων, επεξεργασία ογκωδών, διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών από διαλογή στην πηγή, ανέρχεται το 2019, σε 69 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με άλλες περιοχές.

This entry was posted on Σάββατο, 18 Μαΐου, 2019 at 10:08 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply