Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Παλάσκα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

18 Μαΐου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης και συναισθηματικής φόρτισης, για ένα τόσο σημαντικό γεγονός της Ελληνικής ιστορίας. Όμως η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων όχι μόνο ως ημέρα μνήμης της μεγάλης σφαγής, του ξεριζωμού των παππούδων και των γιαγιάδων των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και ως ημέρα αγώνα για τη δικαίωση της μνήμης και της θυσίας τους. Μια θυσίας η οποία δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από όλους.

Η ιστορία έχει γραφτεί και παραμένει ανεξίτηλη. Κι ενώ κάποιοι μπορεί να την αμφισβητούν, για εμάς τους Έλληνες οι μνήμες δεν ξεθώριασαν. Ειδικά για τους Πόντιους, οι οποίοι με λύπη και πόνο θυμούνται την θηριώδη κτηνωδία που γνώρισε ο ποντιακός ελληνισμός από τους νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ. Τους διωγμούς, τις σφαγές, τις προσπάθειες για βίαιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό και κατ’ επέκταση τη συστηματική εξόντωση του γένους μας.

Δηλώνω βαθιά συντετριμμένος και διακατέχομαι από ιερή συγκίνηση αναλογιζόμενος το μέγεθος της θυσίας τόσων συνανθρώπων μας στην Ποντιακή γη. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές έγκλημα. Για μια από τις πιο μαύρες στιγμές της  Ιστορίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η ημέρα αυτή αποτελεί για όλους μας ημέρα σφυρηλάτησης της εθνικής μας συνείδησης. Αποτελεί δε για εμάς ιερή υποχρέωση, απέναντι στους 353.000 και πλέον προγόνους μας, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού.

Ένα δυναμικό κομμάτι του Ελληνισμού, που ποτέ δεν έσβησε αλλά ήρθε στην Ελλάδα, μεγαλούργησε και βοήθησε την μητέρα Πατρίδα σε κάθε δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισε έκτοτε.

Μπορεί να βίασαν, να αποκεφάλισαν, να ακρωτηρίασαν αλλά δεν τα κατάφεραν να κάμψουν την εθνική συνείδηση και δυναμική. Δεν κατάφεραν να αφανίσουν την γενιά της Αξιοπρέπειας, της Περηφάνιας, της Εθνικής συνείδησης, τη γενιά του μέλλοντος…

Από το Γραφείο Τύπου

This entry was posted on Σάββατο, 18 Μαΐου, 2019 at 18:44 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply