Ένα απίθανο επιχείρημα επιστράτευσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος για να απαντήσει γιατί το κόμμα του αρνείται την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο κ. Κατρούγκαλος για να δικαιολογήσει αυτή τη στάση ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει για να μην αναγκαστούν και οι Έλληνες φοιτητές να πάρουν δάνεια όπως συμβαίνει στην Αμερική. Όπως είπε χαρακτηριστικά «στην Αμερική όπου λειτουργούν μη κρατικά πανεπιστήμια όσοι θέλουν να σπουδάσουν και δεν έχω λεφτά αναγκάζονται να πάρουν δάνεια. Και τα δάνεια αυτά φτάνουν σήμερα δυο φορές το χρέος της Ελλάδας».



Μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος έστρεψε τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «ένας άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι τεχνητή είναι λογικό να μην αντιλαμβάνεται τι μεγάλη υποδούλωση είναι να χρωστούν 40 εκατομμύρια Αμερικανοί πάνω από 100.000 δολάρια ο καθένας προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ένα αγαθό όπως είναι η παιδεία που με βάση το δικό μας Σύνταγμα είναι κοινωνικό αγαθό.

Μάλιστα ολοκλήρωσε αυτό το επιχείρημα του λέγοντας για τον πρόερδο της ΝΔ πως «όταν έχεις πάρει ένα δάνειο ή ακόμα έχεις πάρει δάνειο και το πληρώνεις με ευκολία δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είναι σημαντικός κοινωνικός ταξικός φραγμός να μην μπορέσει ένα παιδί από αγροτική η εργατική οικογένεια να σπουδάσει».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.