Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έτσι θα περιορίσετε την υγρασία και τη μούχλα στο σπίτι

21 Δεκεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Η υγρασία είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά σε πολλά σπίτια, ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευή του σπιτιού και στην περιοχή που μένετε, αν δηλαδή είναι αυξημένα τα επίπεδα υγρασίας.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να περιορίσετε την υγρασία στο σπίτι και τα ενοχλητικά της αποτελέσματα.

Δείτε μερικούς…

  1. Φροντίστε να αφήνετε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων και μετακινήστε τα έπιπλα ώστε να μην ακουμπάνε εντελώς στους τοίχους. Μην ξεχνάτε να αερίζετε το σπίτι καθημερινά αλλά και τις ντουλάπες για αρκετή ώρα. Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μπει στο σπίτι, να μειώσει την υγρασία και να μην επιτρέψει στη μούχλα να αναπτυχθεί.
  2. Μην παραμελείτε να σκουπίζετε στις βρεγμένες επιφάνειες μέσα στο σπίτι για να αποφύγετε την υγρασία. Επιπλέον, κυρίως μετά από βροχή φροντίστε να στεγνώσετε ή να θωρακίσετε κάθε επιφάνεια που χρειάζεται προστασία ώστε να μην μπει νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
  3. Οι ειδικοί λένε πώς για να μην αναπτυχθεί μούχλα σε ένα σπίτι θα πρέπει η υγρασία να βρίσκεται σε επίπεδα κάτω του 60%. Αν στο σπίτι σας υπάρχει επιβεβαιωμένα πολλή υγρασία καλό θα ήταν να προμηθευτείτε έναν αφυγραντήρα.
  4. Μην στεγνώνετε ρούχα μέσα στο σπίτι. Είναι ίσως ένας από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν υγρασία σε ένα δωμάτιο με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που έχει αυτό.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, 2018 at 14:11 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply