Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Αλαλούμ» με το Κοινωνικό Μέρισμα – Πλήθος απορρίψεων για το κριτήριο της μόνιμης κατοικίας

10 Δεκεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Μέγα κομφούζιο επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφορικά με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί φέτος για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών του iefimerida, καταγράφονται πολλές περιπτώσεις απόρριψης για το κριτήριο της μόνιμης κατοικίας.

«Πέρυσι έλαβα κανονικά 400 ευρώ από το μέρισμα. Φέτος, όμως, και ενώ δεν έχει αλλάξει η οικονομική μου κατάσταση, ούτε η κατοικία μου, η αίτησή μου αυτόματα απορρίφθηκε με την αιτιολογία “δεν πληροίτε την προϋπόθεση της μόνιμης κατοικίας”» αναφέρει στο μήνυμά της η Α.Χ., άνεργη από τον Βύρωνα.

«Ζω και εργάζομαι στην Ελλάδα από το 1994 και κάνω κάθε χρόνο φορολογική δήλωση. Η ΗΔΙΚΑ όμως λέει ότι δεν φαίνομαι να ζω στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Τι μπορεί να συμβαίνει» ρωτά μια άλλη αναγνώστρια.Η αιτιολογία της μόνιμης κατοικίας / Φωτογραφία: Aναγνώστης iefimeridaΗ αιτιολογία της μόνιμης κατοικίας / Φωτογραφία: Aναγνώστης iefimerida

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και αυτήν την ώρα -μεσημέρι Κυριακής- καταγράφονται προβλήματα στη λειτουργία της ιστοσελίδας www.koinonikomerisma.gr, με τον ιστότοπο να «πέφτει» ανά διαστήματα.Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται φέτος στην καταχώριση του IBAN, καθώς, όπως τονίζει το υπουργείο, «σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός ΙΒΑΝ ο οποίος δεν ανήκει στο δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το ΙΒΑΝ. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον».

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, 2018 at 08:09 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply