Πολλά παιδιά όταν κάθονται να παίξουν στο πάτωμα με τα

παιχνίδια τους, κάθονται σε θέση W, καθώς πρόκειται για μια άνετη θέση.

H θέση W σχηματίζεται όταν τα παιδιά κάθονται στο πάτωμα με τα πόδια τους ανοιχτά δεξιά και αριστερά.

Τα περισσότερα παιδιά κάθονται έτσι καθώς στηρίζονται καλύτερα και δεν κουράζονται. Πολλά παιδιά όταν κάθονται να παίξουν στο πάτωμα με τα παζλ και τα αυτοκινητάκια τους παίρνουν αυτή τη συγκεκριμένη θέση, καθώς πρόκειται για μια πολύ άνετη στάση σώματος.

Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο των παιδιών, μπορεί κάποιοι γονείς να μην γνωρίζουν ότι επιδρά αρνητικά στην υγεία τους.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι μια τέτοια στάση των ποδιών δεν είναι καθόλου σωστή για τα παιδιά και οι γονείς δεν πρέπει να τα αφήνουν να κάθονται έτσι. Οσο περισσότερο χρόνο κάθεται ένα παιδί σε θέση W, ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του.

H συγκεκριμένη θέση καθίσματος προκαλεί σφίξιμο των μυών, ιδιαίτερα στα πόδια και τους γοφούς, ενώ παράλληλα επιβαρύνει τα γόνατα και τους αστραγάλους.

Εάν δείτε το παιδί σας να κάθεται και να παίζει στη θέση αυτή, αποτρέψτε το αμέσως, χωρίς βεβαίως να το μαλώσετε, γιατί οι αρθρώσεις των ισχίων δέχονται μία τεράστια πίεση στην εσωτερική τους πλευρά.

Η θέση αυτή ασκεί μεγάλες πιέσεις στα γόνατα, στα πέλματα και στα ισχία γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ορθοπεδικά προβλήματα. Επίσης η θέση αυτή λειτουργεί αποθαρρυντικά για μια καλή ισορροπία του παιδιού και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη της κεντρικής δύναμης.

Η θέση W είναι ασφαλής μόνο όταν τα παιδιά την χρησιμοποιούν για λίγα μόνο λεπτά ή όταν προσπαθούν να έρθουν σε καθιστή θέση από το μπουσούλημα.

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.