Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα μελέτη για την κάνναβη στην εγκυμοσύνη

17 Νοεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Να αποφεύγουν οι γυναίκες τη χρήση κάνναβης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνιστά το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Σύμφωνα με αυτό παρόλο που πολλά πράγματα παραμένουν άγνωστα σχετικά με τις επιπτώσεις της μαριχουάνας και γενικότερα της κάνναβης στο έμβρυο και στο μωρό, οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν καλά θα κάνουν να αποφεύγουν να κάνουν χρήση.

Ανάμεσα στους δυνητικούς κινδύνους, όπως αναφέρουν, είναι η γέννηση παιδιού με χαμηλό βάρος και η διατάραξη της ομαλής νευρολογικής ανάπτυξης του παιδιού.

Καθώς, τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς (με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Καναδά που νομιμοποίησε την κάνναβη πρόσφατα) εντείνεται ένα κύμα υπέρ της νομιμοποίησής της, η ιατρική κοινότητα εκφράζει αυξανόμενες ανησυχίες ότι πολλοί άνθρωποι -όπως οι έγκυες ή οι νέες μητέρες- μπορεί να θεωρήσουν ότι η κάνναβη είναι απαλλαγμένη από κινδύνους, κάτι που δεν συμβαίνει.

Οι Αμερικανοί γυναικολόγοι-μαιευτήρες, που έκαναν δημοσίευση στο περιοδικό «Obstetrics & Gynecology», σύμφωνα με το Reuters αποθαρρύνουν τους γιατρούς να συνταγογραφούν κάνναβη ακόμη και για ιατρικό σκοπό, όταν μια γυναίκα προσπαθεί να μείνει έγκυος, είναι έγκυος ή θηλάζει.

Η μαριχουάνα μπορεί να διαπεράσει τον πλακούντα και να φθάσει στο έμβρυο στη μήτρα, καθώς επίσης να εισχωρήσει στο μητρικό γάλα, πράγμα που πιθανώς επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου ή του μωρού.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τους ακριβείς βιολογικούς μηχανισμούς που μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά είναι επιφυλακτικοί, γι’ αυτό συνιστούν την αποφυγή της κάνναβης για προληπτικούς λόγους όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης οι γιατροί δεν έχουν σαφή εικόνα πώς επηρεάζουν την μητέρα και τα μωρό τα διαφορετικά είδη κάνναβης. Μια από τις συνηθέστερες αιτίες χρήσης κάνναβης κατά την εγκυμοσύνη είναι οι ναυτίες που νιώθουν οι έγκυες.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, 2018 at 15:29 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply