Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι να κάνετε αν στα ρούχα σας μένουν λεκέδες από απορρυπαντικό

14 Νοεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στο πλύσιμο των ρούχων είναι οι λεκέδες (συνήθως λευκοί) που αφήνει πίσω το απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Κάποια συχνά λάθη είναι αυτά που ευθύνονται γι’ αυτούς τους λεκέδες και έτσι αν τα αποφεύγουμε το αποτέλεσμα θα είναι καθαρά ρούχα. Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που πρέπει να προσέχετε…

Μην υπερφορτώνετε τον κάδο του πλυντηρίου

Όταν γεμίζετε με πάρα πολλά ρούχα και υφάσματα τον κάδο του πλυντηρίου, το αποτέλεσμα είναι το απορρυπαντικό να μην διαλύεται καλά. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό δεν κυκλοφορεί άνετα ανάμεσα στα ρούχα και το απορρυπαντικό δεν μπορεί να διαλυθεί σε αυτό.

Να επιλέγετε σωστό πρόγραμμα πλύσης

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε σωστό πρόγραμμα πλύσης για το κάθε ύφασμα και το κάθε χρώμα. Έτσι δε θα πλένετε λιγότερο ή περισσότερο το ρούχο και δε θα βάζετε παραπάνω απορρυπαντικό απ’ όσο πρέπει, πράγμα που δημιουργεί λεκέδες.

Καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριό σας

Το ότι αυτή η συσκευή καθαρίζει τα ρούχα σας, δε σημαίνει ότι είναι πάντα η ίδια καθαρή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην καθαρίζει σωστά τα ρούχα και να μένουν επάνω σε αυτά σκόνη απορρυπαντικού. Καθαρίστε το πλυντήριό σας με 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και 1/4 φλ. νερό. Ανακατέψτε τα δύο υλικά, βάλτε τα στο πλυντήριο μαζί με 2 φλ. ξίδι και προσθέστε 2 πετσέτες. Πλύνετε στην πιο υψηλή θερμοκρασία και το πλυντήριό σας θα απολυμανθεί σωστά.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, 2018 at 16:11 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply