Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποια είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα

5 Νοεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Εντυπωσιακά είναι τα όσα  καταγράφονται για τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην ετήσια έκθεση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών για την αγορά εργασίας που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες.“Όπως φαίνεται τον υψηλότερο δυναμισμό παρουσιάζουν κατά σειρά οι Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, οι Πωλητές σε καταστήματα, οι Σερβιτόροι εν γένει και οι Βοηθοί παρασκευής τροφίμων. Συγκεκριμένα, στην κλίμακα αξιολόγησης δυναμισμού 1-10, οι Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων αξιολογούνται με 10, οι Πωλητές σε καταστήματα με 9, οι Σερβιτόροι εν γένει με 8 και οι Βοηθοί παρασκευής τροφίμων με 8” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Ενώ προστίθεται: “Στο μέσο δυναμισμό ισοψηφούν με βαθμό αξιολόγησης 6 οι Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού και μαθηματικού κλάδου, οι Παιδοκόμοι και βοηθοί δασκάλων και οι Εργάτες μεταποίησης. Τέλος, στα επαγγέλματα χαμηλού δυναμισμού καταγράφεται ο μεγαλύτερος επαγγελμάτων, όπου τα περισσότερα βαθμολογούνται με 3 και 2, ενώ μόνο οι Καλλιεργητές προσανατολισμένοι στην αγορά αξιολογούνται με 1”.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Αναφορικά με τον δυναμισμό των κλάδων στην έκθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Οπως φαίνεται βάσει της κλίμακας αξιολόγησης δυναμισμού 1-10, τον υψηλότερο δυναμισμό εμφανίζει ο κλάδος Δραστηριότητες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης με βαθμολογία 10. Στους κλάδους μέσου δυναμισμού εμφανίζονται κατά σειρά οι Πολυετείς καλλιέργειες με 9, τα Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα με 8 και το Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού σε ειδικευμένα καταστήματα με 6 και οι Αθλητικές δραστηριότητες με 6”.

Δείτε τον πίνακα:

Δείτε όλη την έκθεση εδώ


thetoc

This entry was posted on Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, 2018 at 11:08 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply