Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα 9 τρισ. δολάρια ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων

26 Οκτωβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Στα 8,9 τρισ. ανήλθε ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων το 2017, σύμφωνα με την ελβετική UBS.

Η έκθεση της UBS επιβεβαιώνει αυτό που λέει η λαϊκή έκφραση «τα λεφτά πάνε στα λεφτά», αφού ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για το 2017 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ καθώς οι πιο κραταιοί οικονομικά της Γης, είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 20% και να εκτοξεύεται στα 8,9 τρισ. δολάρια.

«Τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε πολύ μεγαλύτερη δημιουργία πλούτου από ό,τι την Χρυσή Εποχή του 20ου αιώνα» τονίζει η ελβετική τράπεζα στην έκθεσή της, κάνοντας λόγο για μία εποχή, που «γέννησε» οικογένειες σε ΗΠΑ και Ευρώπη με μεγάλη επιρροή όχι μόνο στον επιχειρηματικό και τον τραπεζικό χώρο, αλλά και στην πολιτική, τις τέχνες και τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες.Οι 2.158 συνολικά δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη αύξησαν αθροιστικά τον πλούτο τους κατά 1,4 τρισ. δολάρια το 2017. Για να γίνει πιο κατανοητό το εξωπραγματικό αυτό νούμερο, φτάνει να αναφέρουμε πως το ποσό αυτό, υπερβαίνει το ΑΕΠ της Ισπανίας ή της Αυστραλίας! Στις λίστες δε των δισεκατομμυριούχων, προστέθηκαν 179 νέα πρόσωπα, εκ των οποίων έκαστο από τα 44 κληρονόμησε περιουσία άνω του 1 δισ. δολ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τράπεζας μάλιστα, από τη στιγμή που ο αριθμός των υπερήλικων δισεκατομμυριούχων (πάνω από τα 70 έτη) ξεπερνά το 32% (701 άτομα), αναμένεται μέσα στα επόμενα 20 χρόνια να κληροδοτηθούν στις επόμενες γενιές 3,4 τρισ. δολάρια.

economistas

This entry was posted on Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2018 at 23:34 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply