Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων με τον πιο εύκολο τρόπο

17 Οκτωβρίου, 2018 by Σταματίνα

Η αλήθεια είναι ότι ο καθαρισμός -και- του φούρνου μικροκυμάτων, δεν είναι πάντα και η πιο εύκολη υπόθεση. Ειδικά, όταν υπάρχουν κολλημένα λίπη. Μπορείτε, λοιπόν, να καθαρίσετε το φουρνάκι σας με έναν εύκολο, ανέξοδο, γρήγορο, χωρίς τρίψιμο και το κυριότερο, φυσικό τρόπο.

Χρειάζεστε μόνο νερό κι ένα λεμόνι!

Δείτε τον τρόπο

  • Σε ένα μπολ, ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνετε μισή κούπα νερό. Κόβετε ένα λεμόνι στη μέση. Ρίχνετε μέσα στο νερό 4 κουταλιές χυμό από το λεμόνι και κατόπιν ρίχνετε και τις λεμονόκουπες σε αυτό.
  • Στη συνέχεια, βάζετε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνετε στη μεγάλη θερμοκρασία για 3 λεπτά.
  • Μόλις τελειώσει ο χρόνος, αφήνετε το μπολ με κλειστό το πορτάκι για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δράσουν καλά οι υδρατμοί που θα έχουν σχηματιστεί.
  • Μετά τα 5 λεπτά, βγάζετε με προσοχή το μπολ και σκουπίζετε τους υδρατμούς με ένα στεγνό πανί.
  • Αν κάποια λίπη επιμένουν στα τοιχώματα, μπορείτε να βουτήξετε ένα στεγνό σφουγγάρι στο χυμό λεμονιού και να τρίψετε το σημείο. Προσοχή, μην τρίβετε το φούρνο με το σύρμα του σφουγγαριού.

Με αυτό το κόλπο, λοιπόν, και ο φούρνος θα καθαρίσει και θα απολυμανθεί,  αφού το λεμόνι σκοτώνει και τα μικρόβια.

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, 2018 at 17:15 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply