Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Τορτίγια πατάτας 

16 Οκτωβρίου, 2018 by Σταματίνα

Πρόκειται για τις δικές μας πατάτες με αυγά, αλλά σε παχύ στρώμα, σαν πίτα. Οι Ισπανοί την αγαπούν πολύ.

Η τορτίγια τρώγεται και κρύα και μπαίνει και μέσα σε σάντουιτς.

Για 6 άτομα:

  • 500 ml ηλιέλαιο
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες
  • 8 αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Φωτογραφία: Shutterstock

Φωτογραφία: Shutterstock

Εκτέλεση:

  • Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Τηγανίστε τις πατάτες, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά.
  • Αλατίστε και βάλτε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Χτυπήστε πολύ καλά τα αυγά με μια πρέζα αλάτι για 1 λεπτό. Ρίξτε τις πατάτες στο μπολ με τα αυγά.
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίξτε τα αυγά και τις πατάτες, κουνώντας κάθε τόσο το τηγάνι, ώστε να πηγαίνει κι άλλο αυγό στο κάτω μέρος, μέχρι να ψηθεί καλά. Αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο και τηγανίστε και την άλλη πλευρά.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2018 at 13:05 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply