Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σχοινάς για τις γεωτρήσεις της Κύπρου: Να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές δράσεις

9 Οκτωβρίου, 2018 by Σταματίνα

Η Αγκυρα πρέπει να σεβαστεί το κυρίαρχο δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται τις φυσικές πηγές της, τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέπεμψε στη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο Μάρτιο, όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τις νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου και ξένων εταιρειών, με αφορμή την έναρξη γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με τη δήλωσή τους τον περασμένο Μάρτιο, οι ηγέτες της ΕΕ καλούσαν την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές της δράσεις και να σεβαστεί το κυρίαρχο δικαίωμα της Κύπρου να διερευνά και να εκμεταλλεύεται τις φυσικές πηγές της, σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι παραμένει ίδια αυτή η θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ και δεν θέλησε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, 2018 at 11:44 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply