Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρήσεις της πατάτας που ίσως δεν είχατε σκεφτεί

23 Σεπτεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Οι πατάτες βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι αφού αποτελούν μέρος πολλών γευμάτων. Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους και αποτελούν συχνά μια εύκολη λύση για φαγητό.

Ωστόσο, μπορούν να αξιοποιηθούν κι αλλιώς και να δώσουν λύσεις σε πολλά καθημερινά μικροπροβλήματα. Δείτε μερικές χρήσεις της…

Καθαρίζει τα ασημικά

Αν τα ασημικά σας έχουν μαυρίσει από τον καιρό μπορείτε να βράσετε μερικές πατάτες και μόλις λιώσουν για τα καλά να τα τρίψετε. Αφού τα τρίψετε θα γυαλίσουν ως δια μαγείας χωρίς κόπο και έξοδα.

Δίνει λύση αν το φαγητό σας είναι πολύ αλμυρό

Αν ξεχαστήκατε και σας έπεσε λίγο παραπάνω αλάτι στο φαγητό μην ταράζεστε, καθώς  η πατάτα θα σας δώσει τη λύση. Κόψτε μερικά κομμάτια ωμής πατάτας σε μορφή κύβου και ρίξτε τα στο φαγητό. Τα κομμάτια πατάτας θα απορροφήσουν το περιττό αλάτι.

Γυαλίζει τα παπούτσια

Αν τα δερμάτινα παπούτσια σας είναι θαμπά και σκονισμένα μπορείτε να τα γυαλίσετε με μια πατάτα. Κόψτε την πατάτα στη μέση και απλά τρίψτε την στα δερμάτινα παπούτσια σας, μέχρι να γυαλίσουν. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό και επαγγελματικό, καθώς θα μοιάζουν σαν να τα γυαλίσατε με βερνίκι παπουτσιών.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, 2018 at 14:04 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply