Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έτσι θα ενθαρρύνετε το παιδί να πλένει τα δόντια του

21 Σεπτεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Πολλά παιδιά δυσανασχετούν στην προοπτική να πλύνουν τα δόντια τους, καθώς δεν αντιλαμβάνονται τα οφέλη του τακτικού βουρτσίσματος. Υπάρχουν όμως ορισμένοι τρόποι να τα ενθαρρύνετε έμμεσα να καθιερώσουν την πολύτιμη αυτή συνήθεια:

Εξηγήστε του με απλά λόγια από το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών, χωρίς παράλληλα να το κατηγορείτε που δεν το κάνει μέχρι σήμερα. Εκτός από τη στοματική υγιεινή, χρήσιμο θα ήταν να σταθείτε στο αισθητικό αποτέλεσμα από ένα όμορφο χαμόγελο που θα το συνοδεύει για πάντα!

Μπορεί και με απλά τρικ να δείτε θεαματικά αποτελέσματα, τελείως αναπάντεχα. Για παράδειγμα, ενδέχεται το παιδί να δει με καλό μάτι τη διαδικασία του πλυσίματος των δοντιών απλά και μόνο επειδή του επιτρέψατε να αγοράσει οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα της επιλογής του. Δε χάνετε κάτι να το δοκιμάσετε.

Κατά την περίοδο που τα πλένει με το ζόρι, καλό είναι να είσαστε παρόντες στη διαδικασία, γιατί μπορεί να το κάνει γρήγορα και όχι σωστά. Αν καταφέρετε να του αλλάξετε νοοτροπία, μπορείτε να έχετε πιο διακριτική παρουσία.

Επιβραβεύστε το παιδί μετά από κάθε επίσκεψη στον οδοντίατρο που δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα ή έστω σημείο προσοχής στη στοματική υγιεινή του. Έτσι θα του δώσετε κίνητρο να συνεχίσει να φροντίζει τα δοντάκια του με συνέπεια.

Και βέβαια είναι επιβεβλημένο να δώσετε το καλό παράδειγμα μέσω της δικής σας συνέπειας στο βούρτσισμα των δοντιών σας. Βλέποντας το παιδί ότι, όχι μόνο προσέχετε τι τρώτε, αλλά βουρτσίζετε τακτικά και με μεγάλη επιμέλεια τα δόντια σας, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2018 at 16:15 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply