Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρεις σημαντικές εστίες μικροβίων στην κουζίνα

15 Σεπτεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Μπορεί να νομίζουμε ότι η κουζίνα μας είναι ένας από τους πιο καθαρούς χώρους του σπιτιού, ωστόσο πολλά από τα σημεία και τα αντικείμενά της αποτελούν σημαντική εστία μικροβίων.

Δείτε για παράδειγμα, τρία σημεία ή αντικείμενα στην κουζίνα σας που μπορεί να έχουν πολλά περισσότερα μικρόβια απ’ ότι φαντάζεστε.

Πόρτα και λάστιχα ψυγείου

Για σκεφτείτε κάθε πότε καθαρίζετε την πόρτα και τα λάστιχα του ψυγείου σας; Από εδώ και πέρα πρέπει να το κάνετε συχνότερα καθώς αποτελούν την τέλεια κρυψώνα για μούχλα και μύκητες. Ένας λόγος παραπάνω να τα καθαρίζετε συχνότερα είναι ότι έρχεστε σε επαφή μαζί τους κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του για να πάρετε οτιδήποτε.

Αλατοπίπερο

Το αθώο αυτό αντικείμενο που πιάνουμε στα χέρια μας σχεδόν κάθε μέρα έχει πάνω του πολλά μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι βρίσκεται στη λίστα με τις δέκα πιο βρώμικες επιφάνειες του σπιτιού.

Πλυντήριο πιάτων

Κι όμως αποτελεί το πιο συνηθισμένο μέρος στο οποίο κρύβεται μούχλα και μύκητες. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε για μούχλα γύρω από τα λάστιχα της πόρτας. Αν δεν την καθαρίσετε εγκαίρως, κάθε φορά που εσείς νομίζετε ότι πλένετε τα πιάτα τα μικρόβια θα κολλάνε επάνω τους και θα πολλαπλασιάζονται.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, 2018 at 20:01 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply