Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα εμπλοκή στην Ιταλία: Ο Κοταρέλι δεν ανακοίνωσε λίστα υπουργών -Εκλογές 29 Ιουλίου ή 5 Αυγούστου

29 Μαΐου, 2018 by Σταματίνα

Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε από το Μέγαρο Κυρηνάλιο ο εντολοδόχος τεχνοκράτης πρωθυπουργός, Κάρλο Κοταρέλι μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Ο Κάρλο Κοταρέλι ενημέρωσε τον ιταλό πρόεδρο για την όλη κατάσταση και πρόκειται να ξανασυναντηθούν αύριο το πρωί», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προεδρικού μεγάρου, Τζοβάνι Γκράσο.

Οπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα, από τη συνάντηση δεν βγήκε «λευκός καπνός», καθώς δεν ανακοινώθηκε η λίστα των υπουργών, όπως αναμενόταν, καθώς όπως φαίνεται ο Κοταρέλι δεν θα λάβει την στήριξη της βουλής και της γερουσίας.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα προτίθεται ενδεχομένως να προχωρήσει σε άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Πιθανή θεωρείται η προσφυγή στις κάλπες στις 29 Ιουλίου ή στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Κάτι που θα προϋπέθετε, όμως, άμεση διάλυση της βουλής και γερουσίας, και την θητεία του Κάρλο Κοταρέλι ως πρωθυπουργού για δυο μόνο μήνες, ή την παραμονή του Πάολο Τζεντιλόνι στην πρωθυπουργία. Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκαν όλα, σχεδόν, τα κόμματα.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 29 Μαΐου, 2018 at 19:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply