Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βρετανός στρατηγός: Γιατί ένας αδύναμος Πούτιν θα είναι πιο επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη

29 Μαΐου, 2018 by Σταματίνα

Ενας αδύναμος Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποτελούσε μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, από ό,τι τώρα που είναι ισχυρός, προειδοποίησε ο Αντριαν Μπράντσοου.

Ο Βρετανός στρατηγός, πρώην επικεφαλής της SAS, των ειδικών δυνάμεων της χώρας ήταν έως πέρυσι αναπληρωτής Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή είναι τεράστια η δημοτικότητά του στη Ρωσία, αυτό που θα ζήλευαν οι πολιτικοί της Δύσης. Αυτός ο συνδυασμός, να δημιουργεί μία κατάσταση και μετά να παρουσιάζει τον εαυτό του ως την απάντηση σε αυτή, λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Αν απειληθεί η ύπαρξή του, τότε θα συμβεί το ίδιο και για εμάς. Εννοώ ότι θα ρισκάρει σε κάτι, που πιθανόν θα οδηγήσει σε σύγκρουση. Είναι ένα απαίσιο σενάριο, που ευτυχώς είναι απίθανο, αλλά πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό», δήλωσε ο Μπράντσοου, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο στρατηγός σημείωσε ακόμη ότι η Ρωσία εμπλέκεται στα Βαλκάνια, για να αποτρέψει τις προσπάθειες κάποιων χωρών να μπουν στην ΕΕ.

Αναφέρθηκε και στη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στην Αγγλία. Ενα περιστατικό που το χαρακτήρισε μεν απίστευτο σοβαρό, αλλά συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη.

«Εχουμε ακούσει τον Πούτιν να αφήνει να εννοηθεί ότι όσοι προδίδουν τη Ρωσία είναι στόχοι. Αυτή η συμπεριφορά είναι χαρακτηριστική», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 29 Μαΐου, 2018 at 17:01 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply