Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών και του Βουλευτή Χρήστου Μπγιάλα για την γενοκτονία των Ποντίων

19 Μαΐου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Η 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής των θυμάτων του εθνικιστικού κινήματος των Νεότουρκων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Θυμόμαστε τον βίαιο ξεριζωμό των Ποντίων από τις χαμένες πατρίδες τους, τους προγόνους που χάθηκαν, αλλά και τα πάνδεινα που πέρασαν όσοι επέζησαν.

Σήμερα, είναι επίσης ανάγκη να καταδικάσουμετηνΟθωμανική θηριωδίακαι κάθε εθνικιστική βαρβαρότητα, γιατί μόνο καταδικάζοντας ρητά αποτρέπουμε την θλιβερή επανάληψη της ιστορίας. Διαχρονικά δίνουμε τον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, μια ενέργεια απαραίτητη για την ηθική δικαίωση των θυμάτων.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Μπγιάλας

Βουλευτής Γρεβενών
ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών:

Σήμερα, Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θυμόμαστε τους διωγμούς και τις σφαγές χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των Νεότουρκων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Θυμόμαστε και τιμούμε όχι μόνο αυτούς που χάθηκαν, αλλά και τον πόνο και τα βάσανα αυτών που κλήθηκαν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους σε περιβάλλον συχνά αφιλόξενο.

Σήμερα, καταδικάζουμε τη βαρβαρότητα της Οθωμανικής Θηριωδίας και κάθε εθνικιστική ή απολυταρχική αντίληψη εξόντωσης ολόκληρων λαών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που καλούνται σήμερα να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να πάρουν τον δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς.

This entry was posted on Σάββατο, 19 Μαΐου, 2018 at 23:07 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply