Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πατάτες ογκρατέν με κρέμα 

Μάιος 16th, 2018 by Σταματίνα

Είναι ένα πιάτο που τρώγεται χειμώνα-καλοκαίρι. Είτε για να συνοδεύσει κρέατα και κοτόπουλο, είτε μόνο με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 800 γραμμάρια πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 70 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο
  • Σε ταψάκι βάλτε μια στρώση πατάτες, απλώστε λίγα σκόρδα, λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο γάλα
  • Συνεχίστε με άλλη στρώση, σκόρδα, κρέμα κλπ.
  • Αλατίστε κάθε στρώση, ρίξτε πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
  • Ρίξτε από πάνω το τριμμένο τυρί
  • Ψήστε για 45 λεπτά

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 16th, 2018 at 13:02 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply