Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρεις τροφές που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή

Μάιος 13th, 2018 by Σταματίνα

Πολλές τροφές είναι δυνατό να αποτρέψουν την κακοσμία του

στόματος, ενώ άλλες να την προκαλέσουν ή και να την επιδεινώσουν.

Για να αποφύγετε ή να περιορίσετε την κακοσμία, φροντίστε να ξεπλένετε καλά το στόμα με νερό μετά την κατανάλωση αυτών των προϊόντων και να διατηρείτε γενικότερα μια καλή στοματική υγιεινή.

Δείτε παρακάτω τρεις τροφές που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή…

1. Κρέας και ψάρι: Οι ζωικές πρωτεΐνες που βρίσκονται σε αυτές τις τροφές αποτελούν τροφή για τα βακτήρια του στόματος. Κατά τη διαδικασία διάσπασής τους απελευθερώνονται θειούχες ενώσεις που, όπως και στην περίπτωση του κρεμμυδιού και του σκόρδου, προκαλούν κακοσμία του στόματος.

2. Γλυκά: Η μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένης ζάχαρης που βρίσκεται στα διάφορα γλυκά τρέφει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, με αποτέλεσμα αυτά να παράγουν δύσοσμες ουσίες.

3. Κρεμμύδι & σκόρδο: Πέρα από τη δυνατή μυρωδιά που απελευθερώνουν τα ίδια όταν τα κόβουμε, το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι γνωστό ότι προσδίδουν μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά στην αναπνοή. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν δύσοσμες θειούχες ενώσεις.

 

baby
loading…

This entry was posted on Κυριακή, Μάιος 13th, 2018 at 19:16 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply