Ίσως σου έχει τύχει να βγάλεις τρίχες στα πόδια που όμως γυρνούν προς το δέρμα και αναπτύσσονται προς τα μέσα.

Τότε η τρίχα δεν μεγαλώνει κανονικά καθώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει κόκκινες κηλίδες και σπυράκια στο δέρμα, που σου προκαλούν φαγούρα και πόνο.

Οι γυρισμένες τρίχες είναι κάτι πολύ ενοχλητικό, όχι μόνο αισθητικά αλλά και για την υγεία του σώματος.

Υπάρχουν όμως τρόποι να αποφύγεις κάτι τέτοιο ή ακόμη και αν σας συμβεί, να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

Δες τι μπορείς να κάνεις:

1. Συχνή απολέπιση

Οι γυρισμένες τρίχες είναι αποτέλεσμα των φραγμένων θυλάκων της τρίχας με νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το φράξιμο μπορεί να αναγκάσει την τρίχα να αναπτυχθεί στο πλάι, γι’ αυτό η συχνή απολέπιση (1 φορά την εβδομάδα) διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος.

 

2. Κρέμες αποτρίχωσης

Το ξύρισμα είναι η μεγαλύτερη αιτία για τις γυρισμένες προς τα μέσα τρίχες καθώς οι άκρες τους είναι πιο αιχμηρές και μπαίνουν πιο εύκολα στο δέρμα. Προτίμησε κρέμες αποτρίχωσης.

 

3. Χρησιμοποίησε καλύτερη λεπίδα

Τα αναλώσιμα ξυραφάκια δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αν ξυρίζεσαι. Δεν είναι σχεδιασμένα για πολλές χρήσεις καθώς η λεπίδα αμβλύνεται γρήγορα και δεν έχει αποτέλεσμα. Πάρε ένα καλό ξυράφι και πολλές λεπίδες ώστε να αλλάζεις. Μπορείς να διαλέξεις και ένα ηλεκτρικό ξυράφι. Και πέτα το απλό ξυραφάκι που έχεις μήνες στο μπάνιο σου.

 

 

4. Κρέμα ξυρίσματος

Θα είναι πιο μαλακό το δέρμα σου και θα αποφύγεις τον ερεθισμό των ευαίσθητων σημείων. Διάλεξε μια καλή κρέμα ξυρίσματος χωρίς αλκοόλ.

 

 

5. Προς τη σωστή κατεύθυνση

Αν ξυρίζεις τις τρίχες προς την αντίθετη κατεύθυνση, κόβονται από πιο αιχμηρή γωνία και είναι πιο πιθανό να μπουν στο δέρμα. Θυμήσου να ξυρίζεις προς την ίδια κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες.

6. Περιποίηση μετά το ξύρισμα

Υπάρχουν ειδικά υποθέματα με σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ που διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποφράζουν τους πόρους. Περιποιήσου το δέρμα σου μετά το ξύρισμα.

 

7. Αν έχεις ήδη γυρισμένες τρίχες

Μην σπάσεις τα σπυράκια που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί. Έτσι σπρώχνεις την τρίχα πιο βαθιά και μπορεί να δημιουργηθεί κάποια λοίμωξη από τα βακτήρια.

Μερικές φορές, αν τις αφήσεις θα φύγουν από μόνες τους αλλά σε κάθε περίπτωση επισκέψου τον δερματολόγο σου.

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.