Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το υπερόπλο του Πούτιν – Πυρηνοκίνητος πύραυλος που δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από κανέναν

1 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σε ομιλία του πως η  Ρωσία έχει αναπτύξει και δοκιμάζει μια νέα σειρά στρατιωτικών πυρηνικών όπλων ικανών να ξεπεράσουν τις αμερικανικές αντιβαλλιστικές  πυραυλικές άμυνες.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας, ο Πρόεδρος παρουσίασε σε animation βίντεο τον νέο « πύραυλο κρουαζιέρα», ένα υποβρύχιο πύραυλο drone καθώς κι άλλα όπλα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως οι δοκιμές των πυραύλων έγιναν τον περασμένο φθινόπωρο, ενώ ο πύραυλος έχει τόση απεριόριστη εμβέλεια και τέτοια υψηλή ταχύτητα που του επιτρέπει να διαπερνάει οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα.

Ως αποτέλεσμα αυτών, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πυρηνοκίνητος πύραυλος κρουαζιέρας δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από κανέναν.

Η ομιλία ήρθε τον ίδιο μήνα που το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε μια νέα πολιτική για τα πυρηνικά όπλα, η οποία συνοδεύτηκε από μια υπόσχεση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος δήλωσε πως θέλει να αναπτύξει ένα οπλοστάσιο «τόσο ισχυρό και ισχυρό που θα αποτρέψει οποιεσδήποτε πράξεις επιθετικότητας».

Ως έμμεση απάντηση, ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε στην ομιλία του:

«Θα ήθελα να πω σε όσους προσπαθούσαν να κλιμακώσουν τον «αγώνα» εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια,  καθώς και να αποκτήσουν μονομερή πλεονεκτήματα έναντι της Ρωσίας και να επιβάλουν περιορισμούς και κυρώσεις, πως η προσπάθειά τους και η προσπάθεια να περιοριστεί η Ρωσία απέτυχε».

Να σημειωθεί πως τα αποκαλυπτήρια του πυραύλου έγιναν στην ετήσια ομιλία του στο Κοινοβούλιο, η οποία είχε έντονο προεκλογικό χρώμα, δεδομένου ότι οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν στα μέσα Μαρτίου.

Μάλιστα, ο Πούτιν ζήτησε ο ίδιος να κάνει την ομιλία του σε ειδικό εκθεσιακό χώρο στον Κρεμλίνο, ο οποίος θα ήταν εξοπλισμένος με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2018 at 18:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply