Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι 10 κορυφαίες προσπεράσεις του 2017 στη Formula 1

12 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Και ενώ οι ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν της Formula 1 που ξεκινά τέλη Μαρτίου (23-25/3) από την Αυστραλία, ας θυμηθούμε τις καλύτερες προσπεράσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του περσινού Πρωταθλήματος, όπως αυτές επιλέχθηκαν από τον κόσμο.

Στα νέα ήθη και έθιμα που φέρνει στο σπορ η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος (Liberty Media) είναι η ενίσχυση του fan engagement μέσω των social media. H διαδραστικότητα αποτελεί θεμελιώδη λίθο της νέας φιλοσοφίας που θέλουν να περάσουν οι νέοι κλειδοκράτορες καθώς τη θεωρούν απαραίτητη για την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση του σπορ.

Το κοινό έχει πλέον μεγαλύτερη πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό από αγώνες, γκαράζ και ομάδες που προσφέρεται αφειδώς, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν, ενώ παράλληλα έχει αποκτήσει και φωνή καθώς του δίνεται η δυνατότητα να παίρνει μέρος σε ψηφοφορίες για την ανάδειξη του MVP σε κάθε Grand Prix και όχι μόνο.

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η Formula 1 μπορείτε να απολαύσετε τις δέκα καλύτερες προσπεράσεις της περασμένης χρονιάς, όπως τις επέλεξε μέσω ψηφοφορίας το φιλοθεάμον κοινό.

Η προσπέραση μπορεί να χαρακτηριστεί και τέχνη. Ένα καλό μονοθέσιο σίγουρα βοηθά, αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Είναι θέμα κυρίως ευφυΐας, τόλμης, ικανοτήτων και -προφανώς- εγωϊσμού. Όπως και να το κάνουμε, χρειάζονται όλα τα παραπάνω συστατικά και μπόλικο θάρρος για να προσπεράσεις στη θρυλική Eau Rouge ή στο Μονακό που φλερτάρεις διαρκώς με τις μπαριέρες. Όταν όμως το καταφέρεις, αισθάνεσαι ότι έχεις ολοκληρώσει ένα έργο τέχνης…

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιλότοι ακροβατούν πάνω σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή, καθώς μια πολύ μικρή λεπτομέρεια μπορεί να τους στείλει από τον παράδεισο στην κόλαση. Άλλωστε οι τύποι που λαμβάνουν μέρος στην «κορωνίδα» των μηχανοκίνητων σπορ, έχουν μάθει να ζουν με τον κίνδυνο, αυτή τη «συναρπαστική αίσθηση» όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο αείμνηστος Αϊρτον Σένα για να προσθέσει πως «η πρόκληση είναι να βρεις νέους κινδύνους».

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2018 at 19:06 and is filed under F1. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply