Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σάλτσα για μακαρόνια, τα μυστικά

Ιανουάριος 31st, 2018 by Σταματίνα

Δείχνει εύκολη, αλλά συνήθως βγαίνει άνοστη.

Ομως, πριν καταφύγετε στην έτοιμη λύση, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Γευστική και light, γιατί σας προτείνω μια νόστιμη εκδοχή, χωρίς κρέμα γάλακτος.

Υλικά

  • 1 πακέτο  fettuccine  ή linguine ή πέννες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1,5 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας (μείξη σάλτσας και κονκασέ, καλύτερα)
  • 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, βασιλικό ή ρίγανη
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα

 

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
  • Στραγγίστε τα και κρατήστε ένα ποτήρι από τα υγρά τους
  • Σε τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο
  • Ροδίστε τα κρεμμύδια και στο τέλος προσθέστε και το σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και αφήστε να βράσει για 25 λεπτά
  • Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί κρέμα, ανακατέψτε
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό
  • Μέσα στο τηγάνι ρίξτε τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατέψτε, χρησιμοποιήστε λίγο από τα υγρά που κρατήσατε, αν χρειαστεί
  • Πασπαλίστε με παρμεζάνα ή ελληνικό τυρί σκληρό

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 31st, 2018 at 12:04 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply