Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι τροφές που εξασφαλίζουν μια υγιή καρδιά

4 Ιανουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό BMJ υποστηρίζει πως αυξάνοντας τις φυτικές ίνες στη διατροφή μας, μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων!

Ερευνητές της Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Leeds της Αγγλίας, ανέλυσαν στοιχεία από τις διάφορες χώρες σε σχέση με το είδος και το ποσό των φυτικών ινών που καταναλώνονται, καθώς και τη θετική επίδραση τους στην υγεία της καρδιάς και των αγγείων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερες φυτικές ίνες καταναλώνονται, τόσο εξοβελίζεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων.

«Είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε ότι προϊόντα ολικής αλέσεως και τροφές όπως το κριθάρι, το πλιγούρι, η βρώμη, το καστανό ρύζι, αλλά και τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, αποτελούν τους βασικότερους σύμμαχους για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα»υπέδειξαν οι ερευνητές.

 

 

 

 

neadiatrofis

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου, 2018 at 16:03 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply