Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι εκτός από το φαγητό

25 Ιουνίου, 2017 by Σταματίνα

Το ρύζι είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά και

συνοδευτικά ενώ έχει πολλές και σημαντικές ιδιότητες.

Εκτός όμως από τη μαγειρική, το ρύζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού δίνοντας λύση σε καθημερινά μικροπροβλήματα.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό  πως το ρύζι απορροφά σε μεγάλο βαθμό την υγρασία και ενδέχεται να το σώσετε αν αυτό πέσει σε νερό! Φυσικά και η διάσωση του κινητού δεν είναι το μόνο περίεργο πράγμα που ένα σακουλάκι ρύζι μπορεί να κάνει.

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τα βάζα και τις κανάτες σας. Πολλές καράφες αλλά και βάζα έχουν κλειστό στόμιο με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να τα καθαρίσετε σωστά. Εκεί έρχεται η θαυματουργή χρήση του ρυζιού. Σε μια βρώμικη καράφα τοποθετείστε 2 κ.σ. ρύζι, λίγο νερό και υγρό σαπούνι. Στη συνέχεια ανακινείστε καλά το βάζο και βεβαιωθείτε ότι το ρύζι πάει ακόμα και στις πιο δύσκολες γωνίες. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό καθώς θα γυαλίσει σε μόλις λίγα λεπτά.

Τη λύση δίνει το ρύζι και στα μαυρισμένα μαχαιροπίρουνα. Για να μπορέσετε να επιβραδύνετε τη φθορά αυτή των μαχαιροπίρουνων που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά δεν έχετε παρά να τα αποθηκεύσετε μαζί με μια σακούλα με ρύζι. Το ρύζι θα απορροφά την υγρασία με αποτέλεσμα να μην μαυρίζουν τα καλά μαχαιροπίρουνα σας.

 

baby

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2017 at 16:03 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply