Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βρετανία: 15 μονάδες αύξηση στο ποσοστό της Μέι- Σταθεροί στο 33% οι Εργατικοί

31 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Μπορεί η τελευταία δημοσκόπηση να δίνε προβάδισμα 15 μονάδων στη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ωστόσο οι εκτιμήσεις των αναλυτών εικάζουν ότι σύντομα θα χάσει έδαφος.

Η δημοσκόπηση της Panelbase διενεργήθηκε πριν από μία εβδομάδα και δημοσιεύθηκε την Τέταρτη,  ωστόσο εικάζει ότι είναι πιθανόν να συρρικνωθεί το ποσοστό της σε μια επικείμενη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 19 έως τις 23 Μαΐου, οι Συντηρητικοί προηγούνται με ποσοστό 48% σε εκείνους που είναι βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Ιουνίου έναντι 47% σε μια δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε στις 15 Μαΐου.

Από την άλλη, οι Εργατικοί, συγκεντρώνουν το 33%, ποσοστό που παραμένει αναλλοίωτο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Διευκρινίζεται βέβαια, ότι η προηγούμενη έρευνα χρησιμοποίησε διαφορετική μεθοδολογία από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, και περιελάμβανε εκείνους που δεν ήταν βέβαιοι ότι θα πάνε να ψηφίσουν.

Αν αυτή η δημοσκόπηση είχε χρησιμοποιήσει τη μεθοδολογία της προηγούμενης, το προβάδισμα των Συντηρητικών θα συρρικνωνόταν στις έξι ποσοστιαίες μονάδες, ανέφερε η Panelbase.

«Θα δημοσιοποιήσουμε άλλη μία δημοσκόπηση τις επόμενες μία ή δύο ημέρες και οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι θα δείχνει μια περαιτέρω μείωση της διαφοράς Συντηρητικών-Εργατικών», ανέφερε η Panelbase.

Άλλες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την επίθεση της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ δείχνουν πως η διαφορά της Μέι από τους Εργατικούς έχει μειωθεί, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να μην εξασφαλίσει τη συντριπτική νίκη που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις πριν από μόλις έναν μήνα.

Τονίζεται δε ότι η εργασία για τη δημοσκόπηση, διενεργήθηκε πριν και μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στο Μάντσεστερ και η δημοσιοποίησή της καθυστέρησε.

Μέι: «Μόνο μια δημοσκόπηση μετράει και αυτή θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου»

«Μόνο μια δημοσκόπηση μετράει και αυτή θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου» απάντησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης, αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που χάσει έδρες.

«Όσον αφορά αυτή τη δημοσκόπηση, ο λαός έχει μια πολύ σαφή επιλογή, αυτή η επιλογή είναι το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, ποιος θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ποιος έχει το σχέδιο για να το πράξει αυτό και την αποφασιστικότητα να πετύχει την καλύτερη συμφωνία» πρόσθεσε.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2017 at 20:33 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply